Лазаров: В МВР няма реваншизъм

5188
Лазаров: В МВР няма реваншизъм

В МВР няма реваншизъм и гонене на хора, а структурна реформа, която трябва да се проведе със съответните кадрови назначения, заяви главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров след като представи официално новия директор на ОД на МВР в Пловдив комисар Тодор Гребенаров пред ръководния състав на дирекцията. Лазаров уточни, че досегашният директор Тодор Чонов остава в системата на избрана от предложените му длъжности, съобщава „Фокус”.

Според Лазаров реформата означава "повече полиция, повече държавност, повече респект и много тясна връзка между криминалния анализ и карциногенната обстановка, което и да намери отражение в действията и присъствието на полицията на улицата". "Очаквам една полиция отворена към гражданите и гражданското общество по всички правила и законови изисквания", допълни той.

Йовчев сменил шефа на областната дирекция на МВР в Пловдив

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев е сменил шефа на областната дирекция на МВР в Пловдив. Комисар Тодор Гребенаров е новият...

Като приоритет главен комисар Лазаров е поставил пред областните дирекция при възможно най-къси реални срокове да изчистят териториите си от т. нар. криминални предприятия. По отношение на финансово-кредитната система ръководството на вътрешните работи очаква точни и конкретни действия по линия на контрабандата, измамите по ДДС и акцизите.

"Реформата означава още полицията да роботи по всички форми и проявления на престъпността - от най-малкия елемент до най-високата степен на организираност", коментира Лазаров и допълни: "На практика ние ще натоварим всички полицейски служители с правомощия, но по компетентност и функционални задължения да противодействат на всички заплахи към обществото".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com