Лютфи: Конференция в края на едно провалило се управление

8969
Лютфи: Конференция в края на едно провалило се управление

Националната конференция се провежда в края на едно провалило се управление във всички сфери на политическия и икономически живот, заяви в своето слово при откриването днес на VIII-та Национална конференция на ДПС депутатът Юнал Лютфи, предаде репортер на БГНЕС.

Той посочи,че партията навършва 23 г. от основаването си, но като се прибави 5 г. период в нелегалност реално ДПС е на 28 г. Партията винаги е била незаобиколим политически субект пред целия период от основаването си до сега, имаме значим принос в реализирането на основните приоритети на страната - членството в НАТО и в ЕС, каза той. Но и досега не престават опитите за сатанизиране и изолация на ДПС и неговия лидер като турска етническа партия, като пета колона на чужда държава в политическия живот.

Нападателят на Доган е 25-годишен от Бургас

Нападателят на Ахмед Доган е 25-годишен криминално проявен мъж от Бургас с инициали О.Е., съобщиха за БГНЕС от СДВР. Мъжът е криминално...

Въпреки тези напъни ДПС отстояваше своите цели за превръщане на България в съвременна, европейска държава, отбеляза Лютфи. Той отбеляза, че днес държавата се намира в сериозна криза в резултат на тоталното фиаско на управлението на ГЕРБ , по конституция държавата е с парламентарно управление, а се оказва,че то е подчинено на изпълнителната власт. И продължи: тревога буди и фактът, че управляващите задушиха свободата на словото - малко са медиите, които все още успяват да запазят своята независимост. Корупцията и престъпността са двете язви на нашето общество, които трябваше да бъдат преборени от настоящото управление, но те продължават да се ширят в България. И това са основните причини да сме още извън Шенген.

За външната политика - няма страна в ЕС, която да не подчинява своята политика първо на националните интереси и паралелно с това -интересите на общността, в която участва, поясни Лютфи. Принципът е не да сме добре за сметка на някого, а да водим такава политика, която да утвърждава стабилността в региона успоредно с принципите на ЕС и НАТО. ГЕРБ дойде на власт, за да раздаде възмездие, но нито едно от техните обещания не се случиха, каза Лютфи. Българинът продължава да живее бедно, а младите напускат страната, защото не виждат перспектива за себе си тук.

Според „Евростат“ най-бедната страна в ЕС е България. Близо 49% от българското население е застрашено от бедност и тези хора са социално изключени. Всички погледи са насочени към нашия форум днес, в доклада на нашия лидер са включени всички важни въпроси на държавата днес. На подобни форуми предсказанията на нашият лидер Ахмед Доган са се сбъдвали. Европа не намери верния път за интегриране на малцинствата, време е това да стане приоритет на всички европейски страни, нужен е нов, качествен подход в тази посока, продължи Лютфи. Ценностите на либерализма продължават да бъдат отправна точка в нашите решения, които ще вземем днес. Време е българският гражданин да разбере,че съдбата му е в неговите ръце, заключи той.

Редактор: Пламен Георгиев

Провал на НСО в охраната на Доган

Огромен провал на Националната служба за сигурност. Това е коментарът, който обикаля из зала 8 на НДК, съобщава БЛИЦ. По разкази на оч...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com