Местан: Ще подкрепим и проекта за бюджет за 2014 г.

10563
Местан: Ще подкрепим и проекта за бюджет за 2014 г.

Не сме водили и няма да водим не само пазарлъци, но и разговори с „Атака”, защото сме антагонистични политически сили. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ДПС Лютви Местан след като парламентът подкрепи актуализацията на Бюджет 2013 и отхвърли ветото на президента, предаде „Фокус”.

Местан заяви, че не знае дали от БСП са водили разговори с „Атака” за подкрепа за бюджета. „Ние знаем, че вето не се преодолява само с гласовете на БСП и ДПС и затова заявихме, че очакваме подкрепа и от ГЕРБ, и от всички народни представители, които са прозрели философията на актуализирания бюджет”, посочи Местан.

Борисов към Орешарски: Ако бяхте казали, че искате да изтеглите кредит, щяхме да сме "за"

Г-н Орешарски, ако бяхте казали, че искате да изтеглите кредит, за да попълните фискалния резерв, щяхме да гласуваме „за”. ...

„Стоим плътно зад програмата на кабинета на Пламен Орешарски и естествено гласувахме за трети път. Ще подкрепим и проекта за бюджет за 2014 г.”, подчерта лидерът на ДПС.

„Смятам, че философията на актуализирания бюджет трябва да се разгърне в бюджета за 2014 г., защото тази философия е вярна и твърдя, че програмата „Орешарски” решава реални проблеми и е съвършено естествено да има реакции на подкрепа”, заяви той.

По повод изказване на Бойко Борисов, че ДПС стоят зад организацията на контрапротестите, Местан заяви, че това не е вярно, а неговата партия през цялото време е изразявала уважение към демонстриращите.

„Ако подобни протести са партийно организирани, биха имали друга масовост. Абсолютно несъстоятелно е. Вероятно това са поддръжници на кабинета, респективно – на партиите, които стоят зад този кабинет. Това е факт", коментира лидерът на ДПС. Той бе критичен и към сравнението на ситуацията у нас с тази в Египет, направено от Борисов. Според Местан това е "проява на държавническа безотговорност" и "наливане на масло в огъня".

Лидерът на ДПС уточни, че е излязъл пред парламента при подкрепящите правителството, защото те са го поканили.„Не знам как тези хора са дошли, предполагам, не са дошли с кораби, защото София няма пристанище”, каза Местан, след като слезе при участниците в контрапротеста заедно с депутата и председател на бюджетната комисия Йордан Цонев.

Тази сутрин повече от 50 автобуса паркираха по продължението на булевардите „Тодор Александров” и „Дондуков”, а пътниците от тях организирано се присъединиха към демонстрацията в подкрепа на правителството, предаде БТВ.

Чобанов: България е в ситуация на застинала икономика

В ситуация на застинала икономика сме, дори в номинално изражение. Номиналното нарастване е само 0.6 процента. Това се дължи на прогонв...

Във връзка със слуховете за подготвян митинг в Кърджали на 24 август, Местан каза, че не е чувал за такова нещо, но ако случайно е в избирателния си район, ще отскочи до там.

„Ще приема твърдения за управление на тройна коалиция в момента от страна на медии или протестиращи, но не и от ГЕРБ.  Ако има няколко души в тази държава, които на тема „Атака” навеждат глава и мълчат виновно, това са лидерите на ГЕРБ, защото те, в това число и тогавашният министър на регионалното развитие, бяха в откровен съюз с „Атака”, коментира още депутатът след заседанието на парламента.

„След оттеглянето на подкрепата на РЗС и на Синята коалиция, три вота на недоверие се оказаха неуспешни, заради двойната коалиция ГЕРБ – „Атака”. Когато тези неща са известни и когато си бил в прегръдка с една политическа сила, да се опитваш да бъдеш морален съдник е нелепо”, каза още Местан.

Според него след отхвърлянето на ветото със сигурност ще има вот на недоверие към парламента. Темата за импийчмънт на президента обаче не е обсъждана. По думите на Местан държавният глава трябва да възстанови ролята си на медиатор.

„Президентът трябва да знае, че без политически различия няма демокрация. Аз изпитвам силно уважение към неговите политически тези и макар че не се споделят от мен, все още не ми дават основание да кажа – Росен Плевнелиев не е моят президент и свалям доверие от него. Аз съм длъжен да изпитам уважение към президентската институция, собствено – към президента”, заяви лидерът на ДПС.

 

Контрапротестът посреща депутатите с овации, протестът - с освирквания

Протестиращите срещу правителство, които бяха пред задния вход на храм- паметника „Александър Невски”, си тръгнаха, предаде...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com