НБГ: Нападението над журналист е посегателство върху свободата на словото

7753
НБГ: Нападението над журналист е посегателство върху свободата на словото

Нова Броудкастинг Груп остро осъжда нападението над телевизионната водеща Люба Кулезич, се казва в официално им изявление по повод нападението над журналистката, извършено на 14 юни 2013 година. 

В резултат на атаката Люба Кулезич е получила тежки наранявания в областта на окото и главата. Подобно деяние е в пълен разрез с демократичните принципи в страната и грубо посегателство върху свободата на словото. Нова Броудкастинг Груп настоява органите на реда да открият извършителя на това деяние. Въпреки случилото се, днес, 15 юни, Люба Кулезич ще води своето предаване по Нова ТВ "На светло с Люба Кулезич". 

Люба Кулезич е била нападната

Телевизионната водеща Люба Кулезич е била нападната и пребита от неизвестен, предаде БНР. Инцидентът е станал на столичния булевард "Ц...

Инциднетът стана вчера в късния следобед в района на бизнес сграда "Красно село". Неизвестен засега мъж последвал телевизионната журналистка във входа на сградата и й нанесъл удари по главата и тялото. Тя е потърсила медицинска помощ в института "Пирогов". След направените изследвания и прегледи се установи, че г-жа Кулезич има контузия в дясната половина на главата, съобщи дежурния неврохирург д-р Сашо Атанасов. Тя е с хематом и охлузвания. При ударите, които е получила г-жа Кулезич е засегнато и дясното й око. Това налага да бъде прегледана от очен лекар. Дежурният спешен офталмологичен кабинет за София се намира в ИСУЛ. Полицията е започнала разследване. Направен е оглед, издирват се свидетели. Екипи на СДВР и Шесто РУП работят за разкриването на извършителя.

БСП остро осъжда нападението над журналиста Люба Кулезич. Атаката срещу нея е на практика атака срещу свободата на словото, се заявява в позиция на БСП. Абсолютно недопустимо е в демократична България да се прави подобен опит да бъде отнето правото на изразяване, чрез сила и бруталност. Настояваме органите на реда спешно да открият извършителя на това грозно деяние, заявяват още от БСП.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com