НДСВ: Скандалите в България може да предизвикат институционален разпад

7197
НДСВ: Скандалите в България може да предизвикат институционален разпад

България има нужда от рязка промяна, от спокойствие и градивност, около тази оценка на политическата ситуация се обедини Националният съвет на НДСВ, който заседава в централата на партията, съобщиха от НДСВ.

Общото мнение е, че България се тресе от политически напрежения и скандали, които може да предизвикат институционален разпад. Няма идеи, няма визия, няма лидерство, няма перспектива за хората. Напрежението обхваща всички власти, което дестабилизира държавността у нас. Дискредитирана е надеждността на нашата държава пред европейските партньори. България има нужда от хигиенизиране на политическото пространство и държавните институции от практиките на пазарлъци, задкулисни уговорки и полицейщина. Икономическата криза стана социална криза, а сега вече се превръща в тежка социална депресия, заключиха представителите на НС на НДСВ.

На базата на тази тежка оценка за ситуацията в страната Националният съвет на НДСВ определи и прие основните послания на партията, на които ще се гради предстоящата предизборна кампания. Това са работеща икономика и работни места, развитие на малкия и средния бизнес; Образование, технологии и наука, за да има България бъдеще; Семейството и децата – приоритет на всички държавни политики; Живот по правилата – без страх и без корупция.

Около тези ценности НДСВ ще търси обединение и партньорства с други политически партии на принципна основа. Най-висшият политически орган на партията препотвърди мандата на ръководството да продължи усилията си за контакти и разговори с потенциални съюзници за предстоящите избори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com