Обзор на 31-ия ден на #ДАНСwithme

11414
Обзор на 31-ия ден на #ДАНСwithme

31-ва поредна вечер на протести срещу правителството на Пламен Орешарски се проведе в София и в някои от по-големите градове на страната.

Пред Министерски съвет в столицата по данни на полицията се бяха събрали около 4500 души в 20 ч. Протестното шествие продължи към Народното събрание, като протестиращите се разделиха на групи. Част от тях останаха пред Народното събрание, а друга - тръгнаха към Орлов мост. Пред Народното събрание група хора държаха табели с имената на различни градове по света, които подкрепят протестите.

Месец протест, месец оглушки

Един месец – броени часове остават до този, да го наречем психологически период, в който всеки ден хиляди протестиращи искат оста...

На Орлов мост протестиращите отново се разделиха на групи, като голяма част от тях потеглиха по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” в посока бул. „Янко Сакъзов”. Протестиращите отново промениха маршрута си. Те минаха покрай сградата на Френското посолство, където се провеждаше прием по случай Националния празник на Франция и демонстрираха съпричастност към френския народ заради тежката влакова катастрофа край Париж. По-късно протестиращите се насочи към храм-паметник „Александър Невски”.

Останалата част от участниците останаха на Орлов мост, където движението остана блокирано. По данни на СДВР шествието е преминало спокойно - без инциденти и нарушения на обществения ред. Протести се проведоха и в други градове на страната, сред които Бургас, Варна, Пловдив и Ямбол.

Финалист в телевизионния риалити формат „Гласът на България” Игор Шабов се качи на най-високия комин на ТЕЦ „Земляне” в знак на протест срещу правителството на Пламен Орешарски. Шабов е започнал да се качва на комина в 5.00 ч. сутринта и към 5.30 - 6.00 часа вече е бил горе. Мъжът не е бил сам, но отказа да посочи пред журналисти човека, който му е помогнал да се изкачи на комина. Сигналът е бил подаден на тел. 112 в 12.55 часа. Час и половина продължи слизането на 35-годишния Игор Шабов и спасителния екип от най-високия комин на столична ТЕЦ. Минути след 18.30 часа 35-годишният мъж стъпи на земята невредим. С него разговаряха психолози от Института по психология-МВР.

Снимка: Архив

Протестиращи затвориха пътя към Шипка четвърта поредна събота

За четвърта поредна събота протестиращи затвориха пътя към Шипка. Около 30 души се събраха в подножието на върха с искането за незабавн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com