Орешарски: Нека хората да дадат оценка на ситуацията

6503
Орешарски: Нека хората да дадат оценка на ситуацията

Нямам коментар, толкова е отблъскващо всичко, което се случва, нека хората да преценят. Това заяви водачът на листата на Коалиция за България Пламен Орешарски във Варна за разразилия се скандал с подслушванията, цитиран от БГНЕС.

Според него, както сме тръгнали ще се стигне до окончателно разграждане на държавата. "Всъщност това е големият проблем, виждаме какво става с ключови държавни институции", посочи Орешарски. Той коментира, че самите устои на държавността в момента са под заплаха.

Райков: Прокуратурата ще се произнесе максимално бързо

"Използвам още веднъж възможността да потвърдя убеждението си, че и по този случай, както и по всички останали в последно време, прокур...

Във Варна номинираният вече за бъдещ премиер, ако БСП спечели изборите, се срещна с представители на фирми от морския бранш. Той каза преди срещата, че отдавна е запознат, че гаранционният фонд действително е проблем за развитие на корабостроенето. "Оттогава знам, че ако искаме да имаме добро корабостроене трябва да помислим за обратните гаранции, но наистина са много огромни и не са по силите особено на среден по характер бизнес какъвто е нашия", каза той.

Според бившия финансов министър държавата не бива да го осигурява, но трябва да подпомага. Според него е важно страната ни да има и морска стратегия. "Ние имахме добри постижения в корабостроенето в миналото, разбира се тогава условията бяха различни и пряко държавата се занимаваше, не само с обратните гаранции, а с цялостното управление на този процес. Очевидно големите суми, особено в прехода не са по силите на стартиращия ни бизнес, надявам се обаче че има перспектива, защото и бизнесът ни поукрепна и при малка помощ от страна на държавата може да се развива", подчерта Орешарски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com