Пациентски организации: Не достигат лекарства за онкоболните!

9825
Пациентски организации: Не достигат лекарства за онкоболните!

От цялата страна до нас достигат сигнали от пациенти за липса онкологични лекарства, алармират няколко пациентски организации.

Поради забавяне на провеждането на търговете в болниците, сключването на договори с НЗОК, административни неуредици, пациентите с онкологични заболявания обикалят от болница в болница, по онко диспансери, за да търсят къде има животоспасяващото им лекарство, информира КРОСС.

Едно от заболявания, за които липсват лекарства, е сарком, което е изключително животозастрашаващо. Когато това заболяване е и с метастази спешното лечение е наложително. За пациентите с онкологични заболявания всеки един ден без адекватно лечение е застрашаващ.

Вместо да се лекуват и да са спокойни, тези пациенти са принудени да се молят, да обикалят по болници, да се срещат с дистрибутори, да събират средства, за да си закупят лекарствата сами.

Налага се пациентите с онкологични заболявания сами да следят до къде, в коя болница са стигнали търговете и да обикалят от град в град! През това време здравните и здрави чиновници ще си правят изслушване!

Изтеглят над 200 лекарства

Около 200 лекарствени продукта ще бъдат изтеглени от българския пазар в най-скоро време, съобщи БНР.Затова сигнализира Пенка Георгиева ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com