Петима са задържани след вчерашния протест във Варна

12585
Петима са задържани след вчерашния протест във Варна

Петима души са задържани по време на протестните действия вчера във Варна срещу високите сметки за ток, съобщиха от полицията в морската столица.

За нерегламентирана употреба на пиротехника, която е била хвърляна сред протестиращите, на двама от задържаните са съставени актове. На тях и на още един задържан са съставени и актове по Указа за борба с дребното хулиганство, които са докладвани на Районна прокуратура и ще бъда внесени в Районен съд-Варна до края на днешния ден, информира още бТВ.

Анализът на обстановката и развилите се действия по време на проведените до момента три протеста във Варна, показва, че най-агресивните и с провокативно поведение лица са привърженици на футболни клубове. В преобладаващата си част това са малолетни и непълнолетни младежи, идентифицирани и известни на органите на МВР, чиито действия нямат нищо общо с целта на протестите, уточняват от полицията.


МВР - Варна апелира към родителите и ръководителите на фен клубове да проявят отговорност и засилят вниманието и ангажимента си към поведението на тези групи младежи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com