Плевнелиев: Хората искат работа, ние ги замеряме със СРС-та и бръмбари

4109
Плевнелиев: Хората искат работа, ние ги замеряме със СРС-та и бръмбари

Обещавам да бъда отговорен машинист, който да даде всичко от себе си влакът да не излезе от релсите. Това заяви президентът на България Росен Плевнелиев, цитиран от БНР.

Чакат ни тежки парламентарни. Има много противопоставяне. По думите му гражданите са казали какво искат - работа, доходи и т.н.
Той подчерта, че дневният ред на обществото е бил подменен. Хората искаха дебати за доходите, а ние се замеряме със СРС-та и бръмбари.
Плевнелиев призова всички партии, участващи в изборите да кажат какво ще предприемат по важните за нацията въпроси. Утре кажете какво ще направите по темата за СРС, излезете, кажете как ще промените правилата, поемете ангажимент, каза държавният глава.

Станишев: 4 години в ГЕРБ само се дебнат взаимно и мачкат хората

Няма защо да се чудим каква е причината за 4 години да бъдат заличени 400 000 работни места. Това очевидно не е било приоритет на прави...

Според Плевнелиев ще  бъде много трудно да се състави правителство. Изключително важно е обаче това да стане, да имаме работещ парламент, а не да влизаме в поредица от избори, каза още държавният глава.

Президентът коментира и порочната практика с купуването на гласове. По думите му провеждането на честни избори зависят от много хора.

Той призова и българите да бъдат така добри да не си продават гласа, ако искат да имат легитимно правителство, което да им реши проблемите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com