Подпалвачът от Созопол „помагал“ на жертвите си

5888
Подпалвачът от Созопол „помагал“ на жертвите си

Павел Господинов, който беше задържан за подпалването на къща в Стария Созопол, при която живи изгоряха трима души се е появил на мястото на пожара. Мъжът по прякор Харакирито е пробвал да помага на полицията и пожарникарите. Наглостта му стигнала дотам, че той давал дори интервюта, в които разказал че помогнал на единствения оцелял Георги Георгиев като му дал дрехи. Прякорът на Господинов идвал от неговата младост, когато пробвал да си направи харакири с нож, съобщи агенция Крос.

Цоньо Христов, който е наемател на ресторант в Созопол, който също беше изпепелен изрази недоумение от пожарите в града. Никога не съм предполагал, че ще стана жертва на подобно нападение.

"Търсим мотивите за това защо е посегнато на заведението. Аз съм концесионер и на плажа и в момента тази грозотия стои на алеята", каза Христов.

По отношение на въпроса дали се палят къщи в Созопол, за да се разчисти терена за нови хотели Христов каза, че единственото обяснение е завист, характерна за българите. Началникът на пожарната в Бургас Димитър Перифанов отрече, че е имало предупреждения към местните жители в Созопол, че в града върлува пироман. Това е част от кампания, която предприемаме преди всеки отоплителен сезон, заради характеристиките на сградите в стария Созопол, обясни пожарникарят.

Къщите на практика не са импрегнирани, тъй като да строени преди години. Дървените сгради горят изключително бързо, каза Перифанов. В целия Созопол има един пожарникар и един шофьор, който е обучен и за пожарникар. В града има един противопожарен автомобил, който е нов. При избухване на подобна стихия се викат екипи от Бургас.

Палежът в Созопол - заради пари

50-годишният Павел Господинов е задържаният за умишления палеж на къщата-паметник на културата в Стария град на Созопол, при който заги...

Редактор: Евгения Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com