Протестиращи искат да затворят АМ "Тракия", полицията им забрани

10117
Протестиращи искат да затворят АМ "Тракия", полицията им забрани

Протестиращите срещу правителството на Пламен Орешарски в Пловдив искаха да блокират движението на автомагистрала „Тракия", но полицията в град забрани готвената от блокада на АМ „Тракия" в района около 118-ия километър. 

Пловдивчани се събраха пред сградата на Областната управа в 09:30 часа, а очаквано началото на блокадата бе за в 10.00 часа. 

Сблъсъци в Истанбул

Турската полиция използва водни оръдия и сълзотворен газ, за да разпръсне около 3000 демонстранти, които искаха да стигнат до площад "Т...

Хората възнамеряваха да блокират движението по аутробана за 3 часа, изразявайки недоволството си от кабинета на Пламен Орешарски. Те обаче получиха полицейско разпореждане за забрана минути преди блокадата. 

Един от организаторите, бившият депутат Христо Марков, отказа да го подпише, като каза, че това е нарушение на конституционните им права и провокация, а в момента и предизвикателство към безредици. Хората са възмутени и са решени, въпреки това да блокират магистралата с риск да бъдат арестувани. 

Миналата неделя около 100 души блокираха магистрала "Тракия" край Пловдив. Хората дойдоха с автобуси и автомобили, искайки оставката на кабинета "Орешарски".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com