Семерджиев: Купих и продадох имота си през 2011, не през 2012 година

8592

Председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев изрази несъгласие със становището на Сметната палата, че не е декларирал текущото си имотно състояние.

Според Сметната палата председателят на ДКЕВР не е декларирал покупка и продажба на апартамент с площ 168 кв. м и паркомясто с площ 17 кв. м в гр. Несебър, както и задължение към банка в размер на 90000 евро, обезпечено с учредяване на законна ипотека върху посочения имот.

"Имотът е купен през 2011 година и е продаден в края на същата година, затова заявих, че нямам промени в имотното състояние, но явно е трябвало да обявя и всички действия, направени през тази година", обясни Семерджиев, предаде БГНЕС.

Имотът е купен със средства от жилищен кредит от 12.05.2011 година с банка "ДСК" ЕАД, но на 14 декември 2011 година председателят на ДКЕВР го продава и изплаща и кредита. По кредита имаше наказателни лихви и аз съм ги включил в цената, на която съм продал имота, добави Семерджиев. "Всички плащания, правени в този период, са от банковата ми сметка, всичко е напълно ясно, прозрачно и проверимо", подчерта той.

Още вчера Семерджиев коментира, че е взел решението за продажба на апартамента, тъй като на 23 ноември 2011 година се е родила дъщеря му Александра. "Продажбата е на цената, по която съм придобил имота със заема от банката, и фактически нямам нито приход, нито разход освен платените такси, които не надвишават 2000 лева. Не съм декларирал тези обстоятелства, защото съм преценил, че те не са променили по никакъв начин декларираните от мен обстоятелства за 2011 година. Направените разходи за тези сделки се ограничават до плащане на оценки и такси, които не превишават 2000 лева. Всички останали плащания са банкови преводи, указани в нотариалните актове", пише той във възражението си до Сметната палата.

Водни помощи

Семерджиев даде и интересно мнение, свързано с цената на водата и прага на бедност в България.

"Там, където е много висока цената на водата и е близка до социалната поносимост, трябва да се предвидят помощи за вода", смята той.

Подобни помощи има в енергийния сектор, но не и във водния. Председателят на държавния регулатор смята, че е време да се помисли за социални добавки за плащане на сметките за вода за нуждаещите се в онези части от страната, в които цените на водата са много високи.

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com