Ситнилски към прокурорите: Кажете на хората, че проведохте най-прозрачните избори

5457
Ситнилски към прокурорите: Кажете на хората, че проведохте най-прозрачните избори

Прокурорът от ВСС Камен Ситнилски, отправи призив към колегите си в понеделник – да обяснят как е проведен изборът му за член на Висшия съдебен съвет.

Преди няколко седмици през определени медии изтекоха СРС-та с разговори между него и още няколко магистрати, които поставиха под въпрос обективността на назначението му.

Цацаров поиска отстраняване от длъжност на апелативния прокурор на Бургас

На влизане в сградата на ВСС главният прокурор Сотир Цацаров отказа да коментира искането за уволнението на члена на ВСС Камен Ситни...

"Защитете себе си! Кажете на хората, че вие проведохте през 2012 г. най-свободните, най-законосъобразните, най-публичните и най-прозрачните избори за членове на ВСС от прокурорската квота", казва Ситнилски в писмото си, цитирано от агенция „Фокус”.

Пълният текст на обръщението на Ситнилски:

„За пръв път се обръщам към вас по този начин и по такъв повод. А поводът е недостойната клеветническа кампания през последните седмици, насочена предимно срещу мен. Но тя засяга сериозно и вас. Нещо повече. Това е основната й цел - да се „покаже", че българските прокурори са слабохарактерни, лесно внушаеми податливи на манипулиране и т.н. Не се обръщам към вас, за да ме защитите. Аз мога и ще го направя сам. Имам нужната воля и възможности. Повечето от вас ме познават добре от 40-годишната ми работa. Защитете себе си! Кажете на хората, че вие проведохте през 2012 г. най-свободните, най-законосъобразните, най-публичните и най-прозрачните избори за членове на ВСС от прокурорската квота.
Волята си изразихте чрез доброволно избран и демократично реализиран вот.
Изборите ви се следяха внимателно от гражданите, органите на НПО в България и Европа и никой нямаше възражения срещу тях.
Кажете и докажете това!
Защитете категорично професионалното си и човешко достойнство! Направете го вие! Друг едва ли ще го направи, в което може би отдавна сте се убедили.
Изразете своята честна, ясна и твърда позиция по случая! По какъвто и да е начин - чрез Интернет, медии и т.н.
На следващо място, изразете и отрицателното си професионално отношение и човешка тревога от зачестилите случаи на „излизане на пазара" на данни от CPCJ Утре те може да са насочени тенденциозно срещу някои от вас.
Колеги,
С това кратко обръщение сигурно не успях да кажа всичко. Но вие сте подготвени, мислещи прокурори и за неизказаното ще се досетите сами.
Благодаря, че дълги години работихме заедно. Горд съм, че съм бил прокурор! Горд съм, че съм работил честно и съобразно законите на страната.

Камен Ситнилски - член на ВСС”.

Етичната комисия към ВСС ще предложи дисциплинарни наказания за Камен Ситнилски, Емил Христов и Иван Ванчев

Етичната комисия към ВСС ще внесе предложения за налагане на дисциплинарни наказания за Камен Ситнилски - член на ВСС, Емил Христов - а...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com