Тръгват проверки за винетки

8367
Тръгват проверки за винетки

От днес са в сила новите винетни стикери и в цялата страна започват масирани проверки на КАТ за неизрядни водачи.

Във Велико Търново обаче масово шофьорите изчакват крайния срок и са категорични, че ще карат със стари стикери до последния момент. Най-често хората се оправдават, че декемврийските празници са стопили всичките им спестявания и не могат да си позволят нова винетка, разказва БНТ.

Освен че нямат пари, хората нямат и желание да плащат за винетки заради лошото състояние на пътищата и дълбоките дупки, които изнервят шофьорите, добавят от КРОСС.

От Пътна полиция в старата столица обаче предупреждават, че масовите проверки за винетни стикери започват от днес, като глобите за нарушителите са от 300 до 3 000 лева.

Започва един засилен контрол от страна на пътна полиция, основно по републиканските пътища. Водачите, които нямат заплатена винетна такса, т.е. нямат залепен стикер или той пък е с изтекъл срок на валидност, ще бъдат наказани, коментира гл. инспектор Валентин Генов - Сектор ПП ОД МВР В. Търново.

От КАТ предупреждават още, че винетките за 2013 г. са изработени от специален материал, който не позволява да се разлепват и лепят многократно на различни коли, както често практикуват собствениците на няколко автомобила.

Редактор: Е. Гигова

От 1 февруари влизат в сила новите винетки

От петък, 1 февруари, всеки шофьор в България ще трябва да имат нов винетен стикер. На 31 януари, т.е. в четвъртък, изтича валидността ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com