Васил Тончев: Тестът на това правителство ще е след първата година

8415
Васил Тончев: Тестът на това правителство ще е след първата година

Тестът на това правителство ще е след първата година. Смятам, че преди това няма да има проблем. Големият въпрос е как ще го възприемат хората. Дали ще работи ефективно, дали ще е достатъчно прозрачно и дали ще спре със старите практики от прехода.

Това казва Васил Тончев от социологическа агенция Сова Харис пред в. "Преса". "Всъщност от обществената оценка, която ще получи, ще стане ясно дали ще си изкара мандата до края, или евентуално догодина по това време пак ще се изправим пред нови избори.

Всичко зависи от това дали ще оставят Орешарски да си върши работата, или ще има пак политически намеси и лобистки натиск", смята той.

Поне засега мисля, че е направен добър подбор на министрите с малки изключения - това, което стана с арх. Тихолов, номиниран за министър на инвестициите. А и министерството на спорта малко трудно може да бъде оглавено от лингвист. Но ще видим, разбира се, и какъв екип ще направят в министерството, може това да компенсира нещата по някакъв начин. Но като цяло действително е помислено за експерти с възможности, с добри досиета, казва още Тончев.

Ако станат отбор, ще има добри резултати. Мисля, че има доста големи резерви, които могат да бъдат използвани. И въпреки общото мнение смятам, че е абсолютно възможно правителството да си изкара мандата докрай. Големият подводен камък е да станат екип и да заработят като екип. Което не е лесно, подчертава в заключение Васил Тончев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com