Врачки отнесоха глобили, укривали доходи от НАП

11282
Врачки отнесоха глобили, укривали доходи от НАП

Русенският окръжен съд наложи административно наказание глоба на три ясновидки, укрили данъци в размер на 130 000 лева с лихвите за период от пет години.Я.Д. на 35 г., Н.Г. на 38 г. и 55-годишната В.С. са платили задълженията си по време на разследването. В съда те се признаха за виновни, като бяха освободени от наказателна отговорност, но ще трябва да платят съответно 3000, 2000 и 1000 лева глоба.

Ясновидките са предоставяли услугите си срещу заплащане на над 700 души от цялата страна. Парите са изпращани чрез пощенски записи. Освен това те са получавали и бижута като дарове.
Всичките над 700 души са били разпитани по делото, обясни говорителят на окръжната прокуратура в Русе и прокурор по делото Надежда Митева.

НАП тръгва на проверки покрай баловете

НАП стартира масирани проверки по заведенията за баловете. Данъчните инспектори са на лов за неизрядни платци в цялата страна, а освен ...

Приходите на трите ясновидки за период от пет години са били около 1 300 000 лева, но те не са подали декларации за доходите си в НАП.

По време на разследването данъкът с лихвите е бил внесен по сметка в приходната агенция, като по този начин е обезпечено плащането на задължението. Само едната от тях е платила над 50 000 лева.

Ясновидките са живеели скромно и по нищо не личало за големите им приходи. Разследването е започнало преди година по сигнал на измамени жени, ползвали услугите им.

Решението на Русенския окръжен съд може да бъде обжалвано в двуседмичен срок пред Великотърновския апелативен съд.

Сънародниците ни в чужбина няма да плащат здравни вноски в България

Българските граждани, които живеят в чужбина, вече могат да бъдат освободени от плащането на здравноосигурителни вноски у нас и за мина...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com