Възрастна жена остави хилядарка в кофа за боклук

45844
Възрастна жена остави хилядарка в кофа за боклук

Възрастна жена от Несебър остави 1000 лв. на измамници в казан за смет заради колет със злато от Гърция, съобщиха от ОДМВР в Бургас.

На 25 ноември около 11.00 ч. в Районно управление "Полиция" - Несебър е получено съобщение от 75-годишна жена от с. Кошарица. Предния ден тя получила телефонно обаждане от мъж, представил се за приятел на внучката й. Мъжът обяснил, че с момичето са на екскурзия в Гърция, като намерил колетче със злато и пари.

Телефонни измамници отмъкнаха 2 бона от дядо

С 2450 лева е бил измамен по телефона възрастен мъж от Елхово, информираха от областната дирекция на МВР.Измамниците са успели да убедя...

За да може да й го изпрати по човек обаче, му били необходими пари. Попитал пенсионерката с колко пари разполага и при отговора – 1000 лв., заявил, че парите трябва да се оставят в казан за смет, разположен до "Здравната служба" в с. Кошарица. Колетът щял да бъде донесен от доверен човек до 22.00 ч. на същата дата на домашния адрес на жената.

Пенсионерката изпълнила своята част от договорката, като поставила парите в казана за смет. Изчакала до 22.00 ч. и като не получила колета, се свързала с близките си и установила, че е измамена. Работата по случая продължава от служители на Районно управление "Полиция" - Несебър.

Редактор: Евгения Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com