250 безплатни чадъра на плажа в Бургас

8591
250 безплатни чадъра на плажа в Бургас

250 безплатни чадъра ще има тази година на Централния плаж в Бургас. Сянката е осигурена от Община Бургас, която отново ще стопанисва ивицата. Освен това общинарите са осигурили и 150 безплатни шезлонга. Плажните екстри ще бъдат достъпни от 1 юни, когато стартира туристическия сезон.

От началото на следващия месец на ивицата ще заработят 5 спасителни поста. Те ще бъдат обслужвани от 10 спасители и един старши спасител. Заедно с тях е осигурено медицинско лице и необходимата апаратура за оказване на помощ при инциденти, предаде Стандарт нюз.

Спасителите започват работа на плажа във Варна

Броени дни остават до официалния старт на плажния сезон. Още този уикенд спасителите вече ще бъдат на постовете си. „Ще има разп...

От месец юли броят на спасителите ще бъде увеличен на 15 души, което ще гарантира пълното обезопасяване на ивицата през най-натоварените летни месеци.

Плажът ще е оборудван и с нужния брой душове и съблекални. На всички входове на Централния плаж ще има разположени санитарни възли. Ще бъде осигурен свободен достъп за хората с увреждания.

До момента са направени две дезинфекции, а през тази седмица ще бъде извършено цялостно почистване на плажната ивица.

Спортът ще присъства осезаемо и през този летен сезон край морето, обещават от общината. Централен плаж ще има 2 футболни, 2 волейболни игрища, както и два терена за плажен тенис. На тях ще се провеждат различни състезания от спортния календар на Община Бургас.

120 плажа са предоставени за стопанисване, засега 130 са неохраняеми

Oбщо 120 морски плажа са предоставени за стопанисване към днешна дата. За 56 от тях са сключени концесионни договори, 40 плажа са отд...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com