Бургас стана спортният символ на ЕС за 2015 година

31597
Бургас стана спортният символ на ЕС за 2015 година
Снимка: Община Бургас

Бургас е спортната столица на Европа за следващата година. Това стана ясно след официално съобщение на Бургаска община, която показа и потвърждението на добрата новина - писмо от Джан Франческо Лупатели, президент на Асоциация на европейските столици и градове на спорта (ACES Europe), която работи в тясно сътрудничество с Европейската комисия.

"Поздравления за наградата, защото вашият град е наистина добър пример за използването на масовия спорт като инструмент за постигане на интеграция, образование и уважение, които са основните цели на ACES Europe. Вие сте развили забележителна спортна политика с хубави съоръжения, програми и дейности. От сега нататък Бургас е добре дошъл в семейството на ACES Europe", пише писмото.

Генерал Владимир Стойчев се сдоби с паметник

В своя живот, героична военна кариера, обществена и спортна дейност генерал Владимир Стойчев остави един забележителен пример на дост...

Бургас спечели престижното звание в конкуренцията на още двадесет града от Стария континент. От мотивите на журито се вижда, че причина за избора е ударното увеличение на спортната инфраструктура в морския ни град - басейни, спортни комплекси, спортни площадки и велоалеи, училищни игрища и салони, активната й работа с подрастващите и усилията за социално включване на хората с увреждания чрез спорта. Припомняме, че само преди месец Бургас обяви обществена поръчка за строеж на специална фитнес зала само за подрастващи.

"Благодаря на цялата спортна общественост в нашия град, на бургаските шампиони, на председателите на спортни федерации, които обединено подкрепиха кандидатурата ни. Този успех е и ваш! Приемам отговорно обявяването на Бургас за Европейски град на спорта. Целта е да увлечем възможно най-голям брой бургазлии и гости на града в практикуване на спорта в цялото му разнообразие, да ги убедим, че това е най-приятният и полезен начин за прекарване на свободното време", каза кметът Димитър Николов.

Предстои изготвянето на програма с различните събития и активности, с които Бургас ще насити спортната си програма за следващата година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com