Димитър Николов и Красен Кралев се включиха в Европейската седмица на спорта в Бургас

4030
Димитър Николов и Красен Кралев се включиха в Европейската седмица на спорта в Бургас
Снимка: Община Бургас

Кметът Димитър Николов и министър Красен Кралев посетиха днес поредица от градски събития, посветени на Европейската седмица на спорта. Началото бе дадено в ОУ "Братя Миладинови". В изцяло обновеното дворно пространство на училището се проведе футболна среща между бургаските ученици и техни гости от Четвърто основно училище "Кирил Христов" - Стара Загора.

По-късно в двора на ОУ "Васил Априлов" бе проведена демонстрация на Полицейска лична защита от служители на ОД на МВР - Бургас, както и задържане с куче, което е част от програмата на Детските полицейски управления на ОУ "Васил Априлов", ОУ "Свети княз Борис I" и ОУ "Свети Климент Охридски". Състезатели на клуб "Корсар" показаха своите умения по фехтовка, а мажоретките на Търговската гимназия изиграха най-новото си съчетание. В двора на училището бе направена и презентация на уреди за превенция на различни заболявания, демонстрация на алкохолни очила и анализатор на телесни мазнини (Body Fat Monitor) от служители на РЗИ - Бургас.

Учени от цяла България си дават среща в Бургас

Национална научна конференция "Българските бежанци в Бургас и региона 1878 - 1945 г." ще се проведе от 27 до 29 септември 2017 г., кат...

Програмата завърши на пл. "Атанас Сиреков" пред Община Бургас, където имаше "Женски футболен хепънинг" с участието на ЖФК "Бургас", както и демонстрация на степ аеробика и канго джъмп от Спортен център "Аякс".

Общото послание на кмета и министъра беше децата и възрастните да се движат и спортуват повече, а държавната и местна власт ще продължат да изпълняват още по-активно ангажимента си да осигуряват необходимите за това условия.

От Министерството на младежта и спорта раздадоха тематични подаръци за всички участници в днешните събития - тениски, футболни, баскетболни и волейболни топки.

Частично бедствено положение е обявено за няколко селища в община Малко Търново

Частично бедствено положение е обявено за няколко селища в община Малко Търново заради придошлата река Младежка, съобщи за Радио &bdquo...

* Информация за обновяването на дворното пространство в ОУ "Братя Миладинови":

Като първи етап, Община Бургас ремонтира със собствени средства площада пред централния вход на училището преди две години.

Тази година, със средства по проекта "Подобряване качеството на образованието чрез модернизиране на образователната инфраструктура в град Бургас- І етап", процедура "Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020-Бургас", Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020, са изпълнени втори и трети етап.

С днешна дата са преустроени всички спортни площадки и са изпълнени нови настилки в западната и северозападна част на двора, монтирани са спортни съоръжения, реконструирана е оградата и съществуващи входове в нея. Обособен е нов вход от север, изградена е поливна система и районно осветление, площадка за обучение по безопасност на движението.

МС отпусна 8 млн. лв. за укрепване на свлачища край Бургас

С прието от правителството постановление се осигуряват допълнителни средства от централния бюджет в размер на 8 млн. лв. по бюджета на ...

В двора на училището са обособени площадки за баскетбол - 2 броя; комбинирана площадка футбол/хандбал, площадки за волейбол - 2 броя; площадка за мини футбол; лекоатлетическа писта за бягане, дълга 80 м., с три коридора; площадка за фитнес на специализирана настилка.

С изпълнение на дейностите по обновяване и реконструкция на училищния двор на ОУ "Братя Миладинови" са създадени съвременни условия за провеждане на задължителната подготовка по физическо възпитание и спорт на открито за 1270 ученика.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Община Бургас призова да се дават идеи за изпълнение на плана за интегрирано развитие

Кметът на Бургас похвали двама първокласници (СНИМКА)

Бургас ще бъде домакин на най-голямото географско събитие в страната

125 електрически велосипеда скоро ще са на разположение на бургазлии

Бургас отбеляза Деня на Тракия

Община Бургас изгражда нов дом за възрастни хора в парк "Минерални бани"

Община Бургас изгражда нова спортна зала

Бургас ще посрещне учени от цял свят на симпозиум по биоинформатика и биомедицина

Бургас започва профилактична дезинфекция на паркове, градини и площадки

Бургас отбеляза Благовещение и 90 г. от рождението на Христо Фотев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас