Нова фирма ще доизгради младежкия център в Бургас

2656
Нова фирма ще доизгради младежкия център в Бургас
Снимка: Община Бургас

Община Бургас прекрати договора за изграждане на Младежки международен център в ЖК „Меден рудник“ и го възложи наново, научи Actualno.com.

През май 2021 година местната администрация избра изпълнител на проекта за модерен младежки център. С оферта за 2 113 313 лв. без ДДС поръчката бе спечелана от консорциум между фирмите „Парсек Груп“ и „ПИРС – Д“. Подписан бе и договор.  

Обединението построило сградата до груб строеж, но договорът през февруари миналата година бил прекратен по взаимно съгласие.

Към онзи момент изплатената сума по него била малко над половин милион лева. В споразумението има и детайл, че възложените дейности трява да се изпълнят до етап съставяне на акт образец 14, с който ще се приеме конструкцията на сградата.

Това наложило общината да потърси нов изпълнител. Поръчката била обявена през март 2022 г. и до крайния срок постъпили четири оферти. Всички те обаче се оказали неотговарящи на изискванията на възложителя. Поради това била прекратена.

В началото на тази година община Бургас обяви вече процедура на договаряне без предварително обявление, като покани местната фирма „Термал Инженеринг“, с която да проведе преговори за изпълнител.

Резултатът сочи, че страните са се споразумели обектът да бъде завършен на цена малко над 2 млн. лв. без ДДС в срок от 180 календарни дни.

Младежкият международен център ще е със застроена площ от 1153 квадратни метра. Той ще е с един основен етаж и два допълнителни по-малки етажа с различни зони и помещения – детски кът, смарт офиси, студиа за изкуство, наука и предприемачество, зони за отдих, леглова база и кафетерия.

На първия етаж е предвидено да се направи голяма мултифункционална зала със сгъваеми трибуни за 180 седящи места и сцена с възможност за разделяне на две по-малки зали с озвучителна и осветителна техника за провеждане на представления, концерти, конференции, форуми и кръгли маси. Там е заложено да се изпълни амфитеатрална част, споделено пространство /co-working/ за научни, образователни и други проекти, изложбена част и кафене.

Проверяват за спекула магазините в Бургас (СНИМКИ)

Масови проверки в магазините за високи цени, започнаха от тази сутрин представители на Българската агенция по безопасност на храните и ...


Второто ниво на сградата е за смарт офиси и апаратна за провеждане на мултимедийни онлайн и стрийминг конференции, а третото е предвидено за отдих и временно настаняване на гостуващи екипи от други градове и държави.

То ще разполага с 13 стаи с по 2 легла и тераса, на която също ще се провеждат занимания на открито.

Центърът ще предлага условия за реализиране на международни младежки обмени, неформално образование, регионални посещения, клубове по интереси, обучения, стартъп пространства, а услугите ще бъдат достъпни за всички млади хора.

Младият екип ще бъде избран и обучен месеци преди откриването на сградата и ще „запознае“ връстниците си с новото „място”, в което те свободно ще могат да се включват в различни активности, ще могат да изразят себе си и да заявят своите потребности.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Община Бургас изпраща рекордните 2200 абитуриенти

Община Бургас кани на джулай с няколко любими групи

Утре стартира приемът в първи клас в бургаските училища

Мащабна кампания учи хората в Бургас как да реагират при инсулт

Бургас ще участва в най-големия европейски форум на фестивалите и изкуствата

Мащабен ваканционен комплекс ще се издигне на Попския плаж на Царево

Шоу с дронове, музика и забавления очакват жителите и гостите на Бургас

Посред бял ден: Чакал се разходи из бургаския квартал „Меден рудник“ (СНИМКИ)

Обвинен за блудства и изнасилване в Бургас получи условна присъда

Малчуганите от детските градини в Бургас ще отбележат Деня на българския спорт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас