В Бургас стартира лятната инициатива "Кино под звездите"

16245
В Бургас стартира лятната инициатива "Кино под звездите"
Снимка: Getty Images / Guliver

От днес стартира лятната инициатива "Кино под звездите" в Бургас.  Летният кино маратон ще продължи до края на лятото с безплатни прожекции на български, казахстански, френски, руски и чешки филмови заглавия от 21.00 часа на открита сцена "Охлюва".

Четиридневна филмова поредица от Казахстан дава старт на прожекциите. Киноманите ще видят "Небето на моето детство" на 1 юли. Това е една нестандартна екранизация на режисьора Рустем Абдрашов, който разказва за детството и юношеството на първия президент на Република Казахстан - Назарбаев.

Отварят 3D кино в Младежкия дом в Шумен

На пресконференция в Младежкия дом в Шумен бе представена най-новата културна придобивка за шуменци – 3D кино. Проектът е на стой...

Историята е създадена по мотиви от книгите "Без леви и десни","Епицентърът на света", "В центъра на Евразия" и отразява реални събития от живота на държавния глава. Филмът разказва за изграждането на личността и характера на лидера на нацията, за неговите първи победи, надежди и сбъднати мечти, информира пресцентърът на община Бургас.

На 2 юли ще бъде прожектиран "Подарък за Сталин" 2008 г. Създадена по действителен случай лентата разказва за поредицата от събития през 1949 година.

"Къз Жибек" (в превод от казахски означава "Нежна, като коприна") ще бъде показана на 3 юли, четвъртък. Прожекцията разказва за изпепеляващата любов между Толеген и красавицата Жибек.

Финалът на седмицата на казахстанското кино е запазен за филма "Храбрите" на режисьорът Акан Сатаев. Сюжетът ни връща в първата половина на ХVІІІ век, когато казахския народ воюва с джунгарите.

Отварят отново лятното кино в Ямбол

След години разруха лятното кино в Ямбол отново ще отвори врати. Това заяви кметът на града Георги Славов, предаде "Фокус". Идеята е за...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас