Високотехнологични компании канят студенти и ученици на среща в Бургас

1920
Високотехнологични компании канят студенти и ученици на среща в Бургас
Снимка: Община Бургас

На 17 март Бургас ще е първа спирка от националното роудшоу „Пътят към твоя успех“ на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST). Това е независима организация, която обединява някои от най-големите български и международни компании в сферата на изнесените бизнес услуги и технологиите.

Гостуването на AIBEST в Бургас ще започне с кръгла маса с представители на Общината, на която ще бъдат дискутирани факторите и мерките, които трябва да бъдат взети на локално ниво за привличането на нови инвестиции и създаването на още по-благоприятна бизнес среда за развитие на сектора.

Над 20 бургаски училища се включиха в Базара на професиите

При огромен интерес и препълнени зали протече информационният форум Базар на професиите’2023. Той бе организиран от Община Бургас...

За медиите е предвидена пресконференция от 11:00 часа в Международния Конгресен Център, на която ще присъстват председателят на AIBEST г-н Илия Кръстев, кметът Димитър Николов и членове на асоциацията.

След това програмата ще продължи в 12:00 часа с откриване на Националното роудшоу „Пътят към твоя успех“.

Бургаските ученици и студенти са добре дошли в Конгресния център, където ще могат да се запознаят с развитието на високотехнологичната индустрия у нас и кариерните възможности, които тя предлага. Освен срещи с топ мениджмънта на компаниите от сектора, които имат офиси в Бургас, ще присъстват и представителите на лидери в индустрията на национално ниво. За гостите на събитието ще бъдат организирани и специални работилници (уъркшопове) с ценни съвети за първите крачки в кариерата на всеки на пазара на труда.

Младите лекари на Бургас с жест към дамите от третата възраст

Дами от третата възраст поискаха среща с „Младите лекари“ на Бургас. Тя се осъществи на 8 март. На поканата се отзоваха д-р...

„Бургас е един от градовете, в които виждаме голям потенциал за развитие на нашата индустрия, затова и националното ни роудшоу тази година започва именно оттук. Доброто ни партньорство с местната власт в града през последните години вече дава резултати и не малко компании, членове на AIBEST, имат офиси в Бургас. Вярваме, че това е правилният път за устойчивото развитие на града. С добрите работодателски практики, условия на работа и възможности за развитие на младите хора, които предлага нашият сектор, ние помагаме за задържането и връщането у нас на българските таланти. От друга страна дистанционният модел на работа, който се наложи в нашата индустрия, позволява наемането на служители в компании, които не са представени физически в Бургас. Така местните таланти могат да останат да живеят в прекрасния ви град, а ние от наша страна да подпомагаме икономиката на Бургас.“, коментира Илия Кръстев, председател на AIBEST.

Размерът на технологичния сектор и индустрията на изнесените услуги възлиза на 4.225 млрд. евро и формира 5.9 % от годишния БВП на страната. Прогнозата към 2025 година сочи, че относителният ѝ дял в БВП на България ще достигне 9 %.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Община Бургас призова да се дават идеи за изпълнение на плана за интегрирано развитие

Кметът на Бургас похвали двама първокласници (СНИМКА)

Бургас ще бъде домакин на най-голямото географско събитие в страната

125 електрически велосипеда скоро ще са на разположение на бургазлии

Бургас отбеляза Деня на Тракия

Община Бургас изгражда нов дом за възрастни хора в парк "Минерални бани"

Община Бургас изгражда нова спортна зала

Бургас ще посрещне учени от цял свят на симпозиум по биоинформатика и биомедицина

Бургас започва профилактична дезинфекция на паркове, градини и площадки

Бургас отбеляза Благовещение и 90 г. от рождението на Христо Фотев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас