Индия не е преустановила търговските преговори с Великобритания

980
Индия не е преустановила търговските преговори с Великобритания
Снимка: Pixabay

Търговските преговори между Индия и Великобритания не са преустановени и ще продължат през настоящата година. Това са казали трима официални източници пред Ройтерс.

Информацията е в отговор на появилата се в британския вестник "Таймс" статия, че Делхи "се оттегля" от търговските преговори с Лондон заради това, че властите на "Даунинг стрийт" не са заклеймили атаката срещу централата на Индийския върховен комисариат, извършена през миналия месец от сикхска екстремистка група в британската столица.

Лондон още бави милиардите от продажбата на "Челси", насочени към жертвите от войната

Служител на индийското външно министерство е заявил, че напредъкът в търговските преговори и опасенията на страната му относно сикхските сепаратистки дейности във Великобритания не трябва да бъдат взаимосвързани.

Според служител на Върховната комисия на Обединеното кралство в Ню Делхи търговските преговори между двете държави ще продължат както е планирано, а служителите по сигурността в Лондон се занимават с притесненията на Индия относно сикхските сепаратистки дейности във Великобритания.

Индийска булка избяга след като стреля с пистолет на сватбата си (ВИДЕО)

Полицията в северния индийски щат Утар Прадеш издирва жена, стреляла с пистолет на сватбата си, съобщава BBC. Видео в социалните мрежи ...

"Както Обединеното кралство, така и Индия са се ангажирали да осигурят амбициозно и взаимноизгодно споразумение за свободна търговия, като са приключили последния кръг от търговски преговори миналия месец", каза от британска страна говорител на министерство на бизнеса и търговията.

"Министърът на външните работи осъди неотдавнашните актове на насилие в индийската Върховна комисия и ние работим с Столичната полиция, за да преразгледаме сигурността и да направим промени, за да гарантираме безопасността на нейния персонал", добави говорителят.

На 19 март протестиращи с плакати в подкрепа на създаването на "Халистан" (така сикхите наричат независимата държава, която се опитват да създадат) организираха демонстрация пред централата на Индийския върховен комисариат в британската столица. Те свалиха знамето на Индия от балкона на първия етаж на сградата. Обявиха, че правят това в знак на протест срещу "действията на полицията" в индийския щат Пенджаб, който е бастион на сикхите.

Великобритания и Индия имат търговски отношения на стойност около 29 милиарда лири (35,5 милиарда щ. долара) и разширяването им е основна част от индо-тихоокеанската външна политика на Великобритания, която има за цел да засили връзките с бързо развиващите се икономики в региона.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МЕЖДУНАРОДНИ:

Манията по изкуствения интелект се завърна на Уолстрийт

Обрат в цените на петрола на фона на преговорите между Израел и "Хамас"

Накъде пое еврото в началото на седмицата?

Путин дои здраво европейските банки: Плащат в пъти по-големи данъци в Русия

ЕК ще предложи санкции за руския втечнен газ

Руската централна банка запази огромната основна лихва

Гана започва да строи първата си АЕЦ

Турция ще инвестира 100 млрд. долара във възобновяема енергия

Собственикът на Google за първи път ще изплаща дивиденти на инвеститорите си

Путин ударно национализира. "Няма работна ръка във военните предприятия" (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com