Къде по-света плащат най-много на стажантите?

3539
Къде по-света плащат най-много на стажантите?
Снимка: iStock/Guliver

Когато става въпрос за стаж, фактори като локация, фирмена култура и баланс между работата и личния живот са изключително важни за студентите и току-що завършилите университет, намиращи се в началото на своята кариера. С нарастването на инфлацията обаче високото възнаграждение е това, което се оказва най-важно за бъдещите стажанти.

Стажовете са чудесен начин за придобиване на необходимите умения, които биха били от полза на всеки, който се сблъсква за първи път с трудовия пазар, смята Холи Андрюс, професор в Henley Business School.

Милиардерът Джеф Безос: За да се радвате на щастлив живот, задайте си тези 12 въпроса

Каква е тайната на дългия, щастлив и успешен живот? Това изглежда е въпрос, който всички си задаваме. Милиардерът Джеф Безос, койт...

„Стажуването преди дипломирането или след като сте завършили е най-добрият начин да увеличите възможността си за намиране на работа“, казва Андрюс пред CNBC

„Студентите, които стават стажанти, имат по-големи шансове да си намерят работа по време на следването и средно печелят повече от тези, които не са стажували“.

Къде обаче стажантите изкарват най-много пари? Нов доклад на платформата Business Name Generator посочва, че Сан Диего е най-добре платеният град за стажанти и средната заплата там достига до 4100 долара на месец.

Анализът на BNG изследва 50 града от цял свят и класира най-добрите места за намиране на стаж. Факторите, които се вземат под внимание са възможностите за стаж, средните заплати, работното време и разходите за живот.

Въз основа на доклада на BNG, 10-те града с най-високи средни месечни заплати за стажанти са:

  • 1. Сан Диего, САЩ (4071 долара);
  • 2. Ан Арбър, САЩ (4000 долара);
  • 3. Сидни, Австралия (3779 долара);
  • 4. Бостън, САЩ (3770 долара);
  • 5. Лос Анджелис, САЩ (3618 долара);
  • 6. Цюрих, Швейцария (3613 долара);
  • 7. Стокхолм, Швеция (3357 долара);
  • 8. Чикаго, САЩ (3223 долара) ;
  • 9. Монреал, Канада (3201 долара);
  • 10. Остин, САЩ (3169 долара).

Колко пари са необходими, за да си богат?

Колко пари са необходими, за си богат? Годишно проучване призовава гражданите на САЩ да посочат сумата и отговорът през тази година е 2...

Въпреки че Лос Анджелис е на пето място в класацията на градовете, предлагащи най-високите заплати за стажанти, BNG определя града като най-доброто място за стаж, като се вземат предвид всички изследвани фактори.

„Лос Анджелис, Калифорния е най-добрият град в света за стажанти, като предлага над 4000 възможности за стаж и средна месечна заплата от 3618 долара″, се посочва в доклада. „За тези, които търсят гъвкавост, почти една четвърт от свободните позиции предлагат възможност за дистанционна работа (24%)".

В града също се провеждат над 670 безплатни събития, насочени към придобиването на умения, които имат за цел да подпомогнат индивидуалното развитие и предоставят възможност за запознанство с хора, работещи в даден бизнес, се посочва в доклада.

В някои бизнес отрасли заплащането на стажантите съвсем естествено е по-високо, а технологичните компании, които са концентрирани предимно в големите градове, предлагат едни от най-добрите заплати за стажанти и новоназначени служители, които заемат по-ниски позиции.

„Сумата, която един стажант може да спечели, зависи от сферата, в която иска да работи. Технологичните компании предлагат най-доходоносните стажове, което може би е причината обявите за свободни работни места в компании като Apple, Microsoft и Meta да достига до 118 000 на година“, казва говорител на BNG.

Кои са най-добрите градове за работа за хора с високи доходи?

През последните години все повече хора започнаха да работят от разстояние, местейки местожителството си из най-различни страни по света...

„Стажантите могат да намерят и други възможности за високо заплащане, като например във финансовия и маркетинговия сектор“, заключава той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МЕЖДУНАРОДНИ:

Лукашенко иска втора АЕЦ в Беларус

Застрахователи: Таванът на цената върху руския петрол не работи

САЩ временно свалиха санкциите срещу руски банки заради петрол и газ

Цените на петрола поддържат курса заради надеждите за примирие между Израел и "Хамас"

Еврото с нов обрат спрямо долара

Турция цели да намали зависимостта си от Русия: Внася втечнен газ от САЩ

Страните от Г-7 определиха кога ще затворят въглищните си централи

Манията по изкуствения интелект се завърна на Уолстрийт

Обрат в цените на петрола на фона на преговорите между Израел и "Хамас"

Накъде пое еврото в началото на седмицата?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com