Какво купувахме най-много по Коледа?

1952
Какво купувахме най-много по Коледа?
Снимка: Pixabay

Близо 1 300 000 покупки са направени в магазините на Kaufland България в коледната седмица. Анализът на пазаруването преди и около празниците показва, че клиентите са пазарували най-интензивно на 23 декември, като тогава покупките са с близо 23% повече в сравнение със средния брой в останалите дни.

45% от всички артикули са били свежи продукти, плодове и зеленчуци. Традиционно най-голямо търсене има свинското месо. Прясното свинско формира 23% от общия обем, като най-предпочитана е била свинската плешка без кост, следвана от свинския врат. Пилешкото месо е второто по предпочитание от страна на потребителите. При пилешкото най-търсени са били охладените пилешки бутчета от витрината с обслужване, уточниха от компанията.

ДДС за покупки над 5000 лв. ще се възстановява частично

Данъкът върху добавената стойност ще се възстановява частично за покупки над 5000 лева, ако те се използват едновременно за лични и за ...

Най-предпочитаните плодове са били цитрусите и бананите, като те формират ¼ от избора на всички плодове и зеленчуци. Традиционните за празника сушени плодове и ядки формират 10% от общото количество плодове и зеленчуци и се нареждат на четвърто място по популярност.

Топ 3-те най-продавани плодове са червените ябълки (12%), бананите (9%) и мандарините (4%). Предпочитаните за празника сушени плодове се нареждат на 5-то място с 2,5%. При зеленчуците потребителите са заложили основно на картофи, лук и моркови. Те формират 16% от всички закупени плодове и зеленчуци, а четвъртият по популярност зеленчук са сушените чушки.

При напитките 63% от всички закупени напитки са безалкохолни, следвани от бирата с 27%, вината с 6% и високоалкохолните напитки с 4%.

Данните обхващат периода 20 декември – 26 декември (вкл.).

Българинът похарчил 4 млрд. по празниците

По празниците касовите апарати във всички магазини за търговия на дребно и заведенията са регистрирани 4 милиарда лева оборот, показват...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com