Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво купувахме най-много по Коледа?

28 декември 2016, 15:30 часа • 1935 прочитания

Близо 1 300 000 покупки са направени в магазините на Kaufland България в коледната седмица. Анализът на пазаруването преди и около празниците показва, че клиентите са пазарували най-интензивно на 23 декември, като тогава покупките са с близо 23% повече в сравнение със средния брой в останалите дни.

45% от всички артикули са били свежи продукти, плодове и зеленчуци. Традиционно най-голямо търсене има свинското месо. Прясното свинско формира 23% от общия обем, като най-предпочитана е била свинската плешка без кост, следвана от свинския врат. Пилешкото месо е второто по предпочитание от страна на потребителите. При пилешкото най-търсени са били охладените пилешки бутчета от витрината с обслужване, уточниха от компанията.

Най-предпочитаните плодове са били цитрусите и бананите, като те формират ¼ от избора на всички плодове и зеленчуци. Традиционните за празника сушени плодове и ядки формират 10% от общото количество плодове и зеленчуци и се нареждат на четвърто място по популярност.

Топ 3-те най-продавани плодове са червените ябълки (12%), бананите (9%) и мандарините (4%). Предпочитаните за празника сушени плодове се нареждат на 5-то място с 2,5%. При зеленчуците потребителите са заложили основно на картофи, лук и моркови. Те формират 16% от всички закупени плодове и зеленчуци, а четвъртият по популярност зеленчук са сушените чушки.

При напитките 63% от всички закупени напитки са безалкохолни, следвани от бирата с 27%, вината с 6% и високоалкохолните напитки с 4%.

Данните обхващат периода 20 декември – 26 декември (вкл.).

 

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес