VW Golf празнува 40-годишен юбилей

38582
VW Golf празнува 40-годишен юбилей

Тази година Golf чества своята 40-годишнина. Юбилей, който поверието повелява да не се празнува, но във Волфсбург ще честват този рожден ден дълго и пищно. Започнаха с Golf R с 300 к.с. и продължиха с plug-in хибрид, който може да измине 100 км със само 1,5 литра гориво.

Погледнете от друг ъгъл. През 1974 г., когато се появява първия модел, ABBA са звездите на музикалната сцена, мъжете ходят със смешни панталони с широки крачоли, а Ричард Никсън е принуден да подаде оставка заради „Уатъргейт“.

На салота в Пекин ще бъде показан екстремен VW Golf R Evo

През март в женева ще видим екстремното Polo R с 250 к.с. на салона в Женева, а месец по-късно, на изложението в Пекин, ще бъде показан...

Това е годината, която ще бъде запомнена с недостиг на петролни суровини, ръст на цените, които причиняват икономически проблеми в повечето западни икономики. Толкова е лошо, че в САЩ поставят максимална скорост от 55 мили/ч, за да се пести горивото. Volkswagen не е част от втората най-голяма автомобилна група в света. Германците обаче имат надежден и икономичен автомобил. Ражда се Golf.

Ражда се легенда. За четири десетилетия Volkswagen продава над 30 млн. автомобила, с което става третият най-продаван модел в историята на автомобилостроенето. С това започват честванията на Golf, които ще отбелязваме тепърва.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com