X
 
 

Св. Григорий Богослов

2527 4
Св. Григорий Богослов
Снимка: БГНЕС
Отечеството на свети Григорий Богослов бил град Назианз, във Втора или Южна Кападокия, по името на който той се нарича Назианзин. Родителите му били благородни и почтени люде. Баща му също се казвал Григорий, а майка му - Нона. Но баща му по-рано бил невярващ, тъй като произхождал от невярващи родители: от баща езичник и майка иудейка. Във вярата си той следвал и двамата, придържайки се както към езическата заблуда, така и към иудейското неверие. В това и се състои така нареченото ипсистарийско лъжеучение. А майката на свети Григорий - блажената Нона, произхождала от християнски родители и сама била благочестива християнка. От ранно детство тя била възпитана в благочестие и по най-съвършен начин била научена на страх Божий, който е начало на всяка премъдрост. А по Божие определение тя била съединена с брачен съюз с невярващ мъж, за да доведе и него в светата вяра: "защото неповярвал мъж", по словото на апостола, "бива осветен чрез вярващата жена" (1Кор.7:14). Така се и случило. Нона, като убеждавала постоянно мъжа си с богомъдри слова и като се молела за него на Бога с цялото си усърдие, с Божия помощ го довела в християнската вяра. [...]

След приемането на свето Кръщение той започнал праведен и богоугоден живот, подобаващ на истински и съвършен християнин.

Живеейки в честно съпружество с такъв мъж, блажената Нона желаела да стане майка на младенец от мъжки пол.

Когато след това родила младенец от мъжки пол, тя го нарекла на името на баща му Григорий, както й било предвъзвестено в сънното видение. Тя възнесла голяма благодарност на Бога и поверила роденото дете на Неговия промисъл. С пълно усърдие принесла в дар на Бога това, което получила от Него по молитвите си. Но не кръстили детето веднага.

Св. преподобна дякониса Ксения Римлянка

Преподобна Ксения Римлянка се родила в Рим като дъщеря на знаменит сенатор и носила името Евсевия, което отговаряло на нейното религиоз...

Детето било възпитавано съгласно християнските обичаи. Когато достигнало училищна възраст, веднага започнали да го учат на книгите. Възраствайки на години, Григорий възраствал и по разум. В съответствие с името си той бил разсъдителен, бодър духом, усърден в учението и превъзхождал по ум връстниците си. Даже детските години не били препятствие за него да разбира това, на което се поучават достигналите съвършена възраст и разум. Още в детството той проявявал поведение, каквото е свойствено за старците. Не обичал детските игри, празните забавления и зрелищата от всякакъв вид, а се упражнявал в по-добри неща и прекарвал времето си в учение, а не в суета. Когато достигнал юношеска възраст, благочестивата му майка го учела на благочестие с многото си майчини наставления. Тя му разкрила, че той е плод на нейните молитви, че тя с усърдни молитви го е изпросила от Бога и още преди зачеването му го е обрекла на служение Богу. Добрият юноша слагал в сърцето си думите на майка си и се просвещавал с душата си във вяра, надежда и любов към Христа, истинния Бог. Повече от всичко той възлюбил целомъдрието на душата и чистотата на тялото и си поставил като закон внимателно да съхранява девството си до самата си кончина.

След раждането на свети Григорий блажената Нона родила и друг син, на име Кесарий, и дъщеря Горгония. Тя ги възпитала в благочестие и в книжно учение. Междувременно блаженият Григорий, желаейки да се усъвършенства в ораторско красноречие, в школска мъдрост и във всяка светска елинска наука, се отправил отначало към Кесария Палестинска, която по това време се славела с училища и с ученост. Там той имал за учител ритора Теспесий. След това отишъл в Александрия като събирал съкровища на мъдростта при много мъже и обогатявал ума си. След това пожелал да се отправи към Атина.

Свети Григорий извършил благополучно по-нататъшното пътешествие по море и пристигнал в Атина. Там, изучавайки светските науки, той бил предмет на удивление за всички, поради необичайната острота на ума си и целомъдрения си живот. След известно време в Атина пристигнал и свети Василий, за да се усъвършенства в светската мъдрост. Те двамата станали искрени приятели и съжители. Един бил у тях домът, една - храната, един - духът, една - мъдростта, един - нравът - също като при едноутробни братя. И двамата станали бележити и уважавани в Атина, понеже за кратко време те надминали учителите си; сами бидейки ученици, те станали учители за учителите си.

Григорий и Василий прекарали в Атина много години, изучили всички науки и дотолкова се усъвършенствали в тях, че се извисили над цялата атинска мъдрост. Тогава Василий се отправил към Египет, за да се научи на духовна мъдрост от боговдъхновените мъже, както се повествува за това в житието му, а Григорий бил убеден чрез молби от атиняните да приеме учителско звание. Като изкарал там немного време след заминаването на Василий, чул, че баща му е поставен за епископ на Назианз. Той незабавно се завърнал в родината си и имайки вече тридесет години от раждането си, приел свето Кръщение от ръцете на баща си. Искал в същия час да се отрече от света и да отиде в пустинята, но бидейки задържан от баща си, останал при него вкъщи. Поставил си за правило - никога да не употребява клетва и да не призовава името Божие напразно, и спазил това правило до края на живота си. Постоянно се занимавал с четене на Божествените книги и прекарвал дните и нощите в богомислие. Нееднократно съзерцавал във видения и Христа. Баща му го поставил против волята му за презвитер, а след това искал да го посвети и за епископ, но свети Григорий, като се отклонил от този сан и от почестите, а също и като се стремял към монашеско безмълвие, тайно избягал от дома си и отишъл в Понт, при своя приятел свети Василий. Последният също бил вече презвитер и устроил в Понт манастир, в който се събрали множество монаси. Той писал на Григорий от Понт, като настойчиво го канел при себе си. По такъв начин те отново, както и по-рано в Атина, започнали да живеят заедно, като всеки имал другия за образец на добродетелта и като си подражавали един другиму. Написали заедно и устави за постнически живот за монасите. Така свети Григорий живял със свети Василий достатъчно дълго време.

Между това умрял братът на Григорий - Кесарий. Родителите много плакали за него. Бащата написал писмо до Григорий, в което със сълзи го убеждавал да се завърне у дома и да му помогне в старостта. Така той се завърнал от Понт в Назианз.

Почитаме паметта на Св. патриарх Евтимий Търновски

Православната църква днес почита паметта на Св. патриарх Евтимий Търновски. Най-сияйната личност всред светите предстоятели на Българс...

По-късно по молба на своя верен приятел Василий Григорий заел епископската катедра в град Сасима. Когато Тианският митрополит Антим, който причислявал Сасима към пределите на своята епархия, узнал за това, той довел тук войска с цел да не допусне Григорий да заеме катедрата и го причаквал на пътя. Свети Григорий, като узнал по време на пътуването за козните на Антим и за доведената от него войска, отишъл в един манастир и там се грижел за болните, а след това се поселил в пустинята, търсейки така желаното от него безмълвие.

След немного време, по молба на родителите си, той отново се върнал в Назианз. Родителите му вече много остарели и се нуждаели, поради преклонните си години, от помощта му, още повече, че нямали други деца освен него. Другият им син починал, както вече бе казано, а и дъщеря им Горгония вече била отишла във вечността.

Като погребал благочестивите си родители, свети Григорий се освободил от грижи за тях. Но той желаел да се освободи и от славата, още повече, че жителите на родния му град го принуждавали да заеме епископския престол след баща си. Тайно се отправил към Селевкия и останал там при църквата "Света първомъченица Текла". Оттам той бил повикан от дружеските молби на Василий Велики и като се завърнал, поел грижата за приютите и болниците. Свети Василий, за да даде покрив на тези, които нямали къде глава да подслонят, построил обширни здания и като събрал тук бедни и болни, вдовици, сирачета и странници, им осигурявал ежедневната храна, а грижата за тях поверил на възлюбения си приятел. По такъв начин свети Григорий бил кърмител на бедните, служител на болните, успокоител на странниците.

В това време от арианската ерес, която вече много години смущавала Божията Църква, произлязла, подобно на нова глава на някаква хидра, нова ерес и съблазнявала мнозина. Това била ереста на Македоний, който хулел Светия Дух. Арианите изповядвали, че Отец е Бог несъздаден и предвечен, а Синът е сътворен, при това не е единосъщен и не е съ-вечносъществуващ с Отца. А македонианите признавали Сина за равен на Отца, но хулели Светия Дух, при което едни казвали, че Той е твар, а не Бог, а други не го признавали нито за Бог, нито за твар. Свети Григорий ги нарекъл полуариани, тъй като те почитали Сина, но унижавали Светия Дух. Тази ерес се разпространила особено силно във Византион.

Когато достигнал до царствения град Византион, той бил посрещнат с радост от благочестивите християни. Заварил Църквата Христова намаляла до крайност. Било лесно да се сметне броят на вярващите, тъй като по-голямата част от града тръгнала след ересите. Всички Божии храмове, величествени и богато украсени, били в ръцете на еретиците. Само един неголям и стар храм - "Света Анастасия", отхвърлен от еретиците, бил оставен на православните. И както някога свети Давид се въоръжил с прашка против филистимците, така и сега свети Григорий веднага се въоръжил със словото Божие против еретиците, побеждавал ги в споровете и унищожавал като паяжина догматическите заблуди. С богомъдрите си и боговдъхновени слова ежедневно обръщал мнозина от заблуда към православие и за кратко време така увеличил броя на вярващите членове на Църквата Христова, че било невъзможно и да се преброят; а броят на еретиците от ден на ден намалявал, и се сбъднало това, което е казано в Свещеното Писание за дома Давидов и дома Саулов: "Давид все повече се усилваше, а Сауловият дом все повече отслабваше" (2Цар.3:1).

Св. свещеномъченик Дамаскин Габровски

Свети свещеномъченик Дамаскин, родом от Габрово, бил Хилендарски монах и игумен. По уреждане на манастирски работи отишъл в Свищов в Св...

Като просиял с такива подвизи и упорита борба с еретиците, свети Григорий станал известен на всички; мъдростта му била прославяна навсякъде и заради нея той получил ново име от цялата свята православна Църква, името богослов, подобно на първия богослов, светия девственик Йоан, възлюбеният ученик Христов. Макар че името богослов е свойствено и на всички велики учители и светители, тъй като всички те са богословствали, прославяйки достойно Света Троица, при все това то е усвоено на свети Григорий по особен начин и е станало негово допълнително име. То било дадено на Григорий от Църквата в знак на неговото тържество и победата му над много и големи еретици. От това време всички започнали да го наричат богослов. Той бил дълбоко обичан от православните. Цял сонм благочестиви хора желаели да го види на патриаршеския престол.

При това и Александрийският патриарх Петър, който приел престола след Атанасий Велики, написал послание до свети Григорий, поверявайки му константинополския патриаршески престол като най-достоен и понесъл много трудове за полза на Църквата.

Междувременно свети Григорий бил толкова изнемощял от телесни болести в Константинопол, че бил принуден да се откаже от грижите по управление на константинополската църква и искал да се завърне в Назианз.Свети Григорий Богослов се оттеглил в Кападокийска област и се поселил в родината си, в село Арианз. Там той почивал, бидейки много слаб. Но светецът не оставил трудовете за слава Божия: заварил родния си град Назианз заразен с аполинариевата ерес и се стараел да го очисти и с лични увещания, и със свои послания. Когато гражданите го помолили да приеме бащиния престол, той се отказал и им поставил за епископ един презвитер, на име Евлалий, мъж ревностен във вярата и благочестив. Самият той останал в пълно уединение в селището Арианз.Като живял там известно време и като оставил след себе си много назидателни съчинения, в дълбока старост, на 25 януари той отишъл при неостаряващия живот. Бил погребан с почит в град Назианз.

След много години благочестивият цар Константин Багрянородни пренесъл честните му мощи от Назианз в Константинопол и ги положил в църквата "Свети Апостоли" - за помощ и защита на града и за слава на Христа Бога, прославян с Отца и Светия Дух во веки. Амин! 

© Жития на светиите, преведени на български език от църковно-славянския текст на Чети-минеите ("Четьи-Минеи") на св. Димитрий Ростовски.

Actualno.com

Етикети:

 • слово от БОГ ЯХУВЕХ/ЙЕХОВА-утре може да дойде земетресение и в България 2 слово от БОГ ЯХУВЕХ/ЙЕХОВА-утре може да дойде земетресение и в България преди 3 седмици Профил на трол?
  Линиите на разлома на земетресението вече съществуват, но не мислете, че когато това се случи в региона, някой от нечестивите ще избяга, защото те ще слязат надолу и АЗ, ВЕЛИКИЯТ БОГ "АЗ СЪМ", който ги тъпча под земята. Но праведните, които стоят в МОЕТО Име, онези, които не се срамуват от Имената на ЯХУВЕХ(ЙЕХОВА) и ЯХУШУА(ИСУС), тези, които почитат МОИТЕ Съботни дни дни и ги пазят Свети, тези, виж още ›› които МЕ познават, обичат МЕ и се подчиняват на МЕН, тези, които обичат МОИТЕ Писания и скриват Словото в сърцето си. Това са тези, които са построили къщите си върху твърда скала и няма да потънат в пясъка. Защото АЗ разтърсвам този свят в МОЯТА ярост и в дните на пришествието ще видите небивали преди земетресения, защото те ще разтърсят в по-голям мащаб, като родител, който е изгубил самообладание и разтърсва детето си. Ето така, АЗ ще разтърся земята и ще кажа: „Събудете се, събудете се, събудете се!“ Колко дълго, колко дълго, колко дълго ще изпитате търпението на ТВОРЕЦА? Докога ще изпитвате търпението на СПАСИТЕЛЯ? АЗ ще тропна с крак на земята и всичко, което може да се разклати, ще бъде разклатено; всичко, което може да бъде изкоренено, ще бъде изкоренено. АЗ ще разтърся вашите политици и не МЕ интересува в коя държава се намирате, вече няма да гледате на правителството за снабдяване....Пригответе се, Деца МОИ, но не се страхувайте. Приклонете ушите си, Деца МОИ, към всяка МОЯ дума. Различавайте духовете, които говорят, защото се появиха много лъжливи пророци и ви уверяват с лъжливи думи за просперитет, който ще стигне до нация, страна или държава, която презира и изхвърля закони от училище и правителство, всичко, което АЗ обявих за Свято. Ще видите тази нация, страна, град, държава, регион, където и да са пред лицето на този свят, ще бъде под МОЯ съд и заповеди. МОЕ е отмъщението, АЗ ще отплатя.****прочетете цялото пророчество на сайта на Служението:amightywind.com или allmightywind.com
 • пророческо слово 1 пророческо слово преди 3 седмици Профил на трол?
  АЗ, ЯХУВЕХ (ЙЕХОВА) , ОБЯВИХ ВОЙНА НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ ОТ НЕБЕТО!: О, глупави, глупави хора, вие сте мъже, вие сте жени от земята, вие, които се заговаряте против МЕН, вие, които се опитвате да водите МОИТЕ Истински деца на заколение, като овце за клане. Вие, които приемате закони и изхвърляте предишни закони, казвайки: “Те са остарели.” Вие забравяте, че „АЗ СЪМ” е Стария по дни. Какво ще правит виж още ›› е, о, глупави хора на тази земя? Вие, които имате своите високи технологии, оръжия за масово унищожение, язви и болести, които изобретихте с ръката на сатана. Вие, които сте толкова богати и надути, вие, които сте построили подземни градове. Вие, които ходите и завладявате планетите, които АЗ не съм ви казвал да завладявате. Не е ли достатъчно, че вече сте разрушили една? Трябва ли да завладеете и другите? Нямате ли достатъчно войни на тази земя? Трябва ли да потърсите по-големи проблеми? Какво ще направите за да се унищожите взаимно, заплашвате се един друг, война след война заради алчност, заради власт, но докато правите това, не знаете кога, АЗ, ЯХУВЕХ, постанових война от Небето и вие не можете да я спрете. Вие, които МЕ подигравате, вие, които подигравате истинските деца на ЯХУВЕХ(ЙЕХОВА) и ЯХУШУА (ИСУС), вие, които правите заговор да откраднете техните свободи. АЗ, ЯХУВЕХ, постанових война от Небето на тази планета и нечестивите ще бъдат убити. Вие мислите, че ще отидете и ще се скриете, вие, които се подготвяте и сте зли, вие се грижите само за собствените си семейства. Колко милиона сте похарчили? А, казвате милиарди. Вие, които вземате пари от джобовете на хората, казвате: “Имаме нужда от повече данъци”. Вместо това парите се изразходват за изграждането на подземните ви градове. Лукс от всякакъв вид, съкровищата които сте натрупали и използвате парите на хората за да имате място където да избягате докато мислите, че те просто ще умрат. Но това съм АЗ, ЯХУВЕХ, АЗ, ЯХУВЕХ, СЪЗДАТЕЛЯТ не само на тези планети, но и на всичко, което е между тях и АЗ ще хвърлям камъни от небето. И както в Содом и Гомор и в седем града, АЗ съм същият ЯХУВЕХ, който унищожи Ниневия. Въпреки, че й дадох време да се покае, нима най-накрая не беше унищожена? АЗ съм същият ЯХУВЕХ, също така Стария по дни и това, което направих веднъж, ще го направя отново. Вие сте толкова заети с войните си, дори не се страхувате, нито МЕ забелязвате, как отново и отново ви давам знаци в небето и унищожението се приближава към вас. Но не и за децата МИ, о, вие мислите, че те са толкова неосведомени и наивни, но забравяте, о, зли слуги на луцифер, че те наистина принадлежат на МЕН. Те нямат пари за да се подготвят, но знаят, че имат НЕБЕСЕН БАЩА ЯХУВЕХ, КОЙТО се грижи. Това ще бъдат ръцете на МОИТЕ Ангели, които ще ги защитят от гнева, който идва от небето. Защото правителствата ви вземат парите и отиват и казват, че ще завладеят космическото пространство. От кога АЗ съм им дал планетите, защото те дори не са се погрижили за това, което вече съм им дал. О, защо масите продължават да мълчат? Защото дори някои от езичниците знаят, че законите, които се създават сега, ги правят да треперят и се люлеят. АЗ съм ЯХУВЕХ и наистина мразя злите на тази земя. АЗ съм същият вчера, днес и завинаги. Няма да се променя заради прищявките на човека. ….. О, но вие, други нации, които слушате отдалече, не сте по-добри, защото политиците ви са ви подвели. Хора, вие взехте участие в това, което не знаете. Защо не знаете? Защо не вярвате, че АЗ, ЯХУВЕХ, издадох указ за война с тази планета Земя? Защото МЕ заплашвате с юмрук. Защото казвате: “Аз ще бъда освободен от ТВОИТЕ Закони.” Тогава ще опитате гнева МИ. Но не и за децата МИ, не за тези, които поставят ЯХУВЕХ и ЯХУШУА на първо място в своята любов и в живота си. Не за тези, които викат: “Искаме да ТЕ познаем, да ни покажете ВАШАТА воля, да ни покажете ВАШИЯ път, да ни покажете как можем да ВИ зарадваме днес.” Вие не сте МОЯТ враг и АЗ ще ви защитя тогава. Вие, които изпълвате църквите сте толкова надути и толкова горди. Вие казвате кои заповеди трябва да се спазват, коя заповед е остаряла, която вече не трябва да следвате. Казвате, че МЕ познавате, но никой не МЕ познава, освен МОЯТ СИН. Но МОИТЕ истински деца викат: “О, ТАТКО, ние искаме да те познаем, о, точно както Моисей ТЕ познаваше АББА, ние искаме да ТЕ познаем, ЯХУШУА, нашия скоро идващ ЖЕНИХ, ние искаме да ТЕ познаем.” Първите плодове, които са изкупени сега казват и тази молитва защото сложих в сърцата им да плачат и да ги е грижа. АЗ, ЯХУВЕХ, издадох указ за война с тази Земя. Огънят идва от Небето и никой не може да ME спре. Трябва ли да ви напомням какво се случи с Вавилонската кула? Така ще бъде пак и вавилонските ви кули ще паднат. Дадох ви възможност след възможност да се покаете. Казах на хората да вземат обратно свободите, които са премахнати. Те само свиват рамене и казват: “Какво можем да направим? Нищо.” Вестниците ви са цензурирани, новините ви са цензурирани. Но все пак можете да протестирате. Защо дори не принасяте молитва? …. Тези, малкото МОИ избрани , които са наречени първите плодове защото вие сте МОЯ избор. Сякаш преглеждате касета със зеленчуци, не избирате ли най-добрите зеленчуци? Аз също избрах МОЯТА Невеста, МОИТЕ Избрани и MОИТЕ Отбрани! Има силово поле, което ви обкръжава, което човек не може да види, докато оръжието буквално е насочено към вас. Те се стремят да контролират ума ви. Злите искат да отнемат вашата воля, но те забравят, МОИ Възлюбени, че това е МОЯ воля, това е МОЯТ ДУХ, МОЯТА РУАХ ХА КОДЕШ (СВЯТ ДУХ) и те не могат да ги докоснат. Не е вашият ум, защото сте го дали на МЕН, така че вашият СЪЗДАТЕЛ може да говори с вас, за да можете да МЕ чувате и АЗ издигнах Пророци по МОЯТ СОБСТВЕН Дух. Фалшивият казва: “Не слушайте пророците.” Но аз винаги имам Пророк. Изпратих Пророка на Пророците , ТОЙ МОЯТ СИН ЯХУШУА(ИСУС). ТОЙ не напусна тази земя, докато не дойде УТЕШИТЕЛЯТ, КОЯТО даде истинския дар на пророчеството, така че МОИТЕ Деца могат отново да чуят. Искате ли да знаете защо не можете да чуете? Защото толкова много хора изпитват трудности и казват: “Аз просто ще слушам какво казва този Пророк.” Но трябва да се научите да МЕ потърсите сами. Желайте с цялото си сърце да чуете гласа МИ и AЗ няма да ви разочаровам. Дори Библейските кодове, някои истински, някои са фалшификати и думи тук и там, ако нямате прозрение, сатана ще ви ги вземе и ще ви подведе. И така, пазете се от това когато слушате, съвпада ли с МОЕТО Слово? Пазете се от лошите предсказатели, които дават пророчества без никаква надежда в заключение. Тази Предвестница винаги изрича думи на предупреждение на враговете си, но никога не съм пророкувал за това какво ще се случи, така че да не ви остане надеждата, че АЗ контролирам, че АЗ защитавам и АЗ, ЯХУВЕХ, ще защитавам тези, които са наистина МОИ. Как ставате МОИ? Приемайки ЯХУШУА ХА МАШИАХ , КОГОТО гърците наричат Исус Христос. Защото никога не правя нищо без предварително предупреждение от МОИТЕ Пророци, затова сега изпращам този Предвестник да ви предупредя какво ще се случи. Най-добрият начин да се подготвите е да потърсите МОЕТО лице, да потърсите МОЯТА воля, защото все още имам зони за сигурност. Представете си ръката на Всемогъщия Създател ЯХУВЕХ в сражението с камъните от Небето. Но вие мислите, че имате камъни, които да хвърляте в отговора, АЗ въпреки това казвам: “Вие нямате нищо”. Америка, АЗ се смея на вашите червени тревоги (висока степен на готовност) защото унищожение ще дойде върху тази страна. Тези, които сметнах достойни само за унищожение и ще дойде от Ръката на ТОЗИ, който създаде Небето както и Земята. О, глупав, глупав човек, какво ще правиш, когато осъзнаеш твърде късно, че войната е обявена от Небето. Но онези, които наистина принадлежат на МЕН, тези, които буквално взимат Тората, които вярват, че АЗ мога да защитя тези, които МЕ поставят на първо място в живота си и в тяхната любов, тези, които поставят всичко на жертвения олтар ще откриете, че АЗ, ЯХУВЕХ, не мога да лъжа. О, глупава земя, зли живеещи на тази земя, това е вярно както казах на тази Предвестница отдавна когато тя видя земетресения, когато видя вятъра, заедно с него наводнения и вулкани. Онези, които оцеляха и бяха зли и дори онези, които са праведни чрез МОЯ СИН, тя чу тези думи: “Край на първия кръг, почва втория кръг”. Това е като бокс, колко рунда? И това ще се случи, когато най- малко знаете, затова ви казах Деца МОИ: “Скрийте се за един малък миг” [Исая 26:20]. Скрийте се в присъствието на гърдите МИ; скрий се под МОИТЕ Крила защото АЗ, ЯХУВЕХ, ще ви защитавам по това време. Същият този, който ви защитава сега, АЗ ще ви защитя по това време. Така че, молете се предварително за това силово поле, Деца MОИ, молете се предварително за тези, които умират с мъченическа смърт на този свят в МОЕТО ИМЕ, в ИМЕТО НА МОЯ СИН. Не само предполагайте, защото когато се досетите, трябва ли да ми напомняте кои са първите три букви(на английски предполагам=assume, първите три букви означават глупав човек, магаре- бел. на прев.)? Слушайте гласа на тази Предвестница, защото наистина ви предупреждавам, като го правя отново и отново, от Небето идва разрушение, толкова страшно зрелище, че светът ще закрие очите си. Вие, които измисляте тези болести и язви, те ще дойдат при вас и вашите семейства. Не можете да разберете защо. Но РУАХ ХА КОДЕШ Пролятата КРЪВ на ЯХУШУА са вашите антитела, от които МОИТЕ Деца ще се възползват и язви няма да се доближат до дома им. Всички тези, които са намерени угодни на МЕН: това е МОЕТО обещание за Моите Възлюбени Бебета, Невеста, Избрани и Отбрани. Затова се скрийте, Деца МОИ , за един малък миг, защото отново казвам: „АЗ, ЯХУВЕХ, постанових война от Небето на МОИТЕ врагове, на тези, които Ме подиграват, на тези, които пренаписват МОИТЕ Закони, за онези, които се опитват да водят овцете МИ на заколение.” АЗ, ЯХУВЕХ, постанових война от Небето, но вие не знаете кога ще слезе унищожението. Толкова много мъртви и няма време за погребване, вашите политици ще крещят. Те ще МЕ заплашват с юмрук, а сега АЗ ги заплашвам с МОЯ юмрук . Ужасно да паднеш в Ръката на ВСЕМОГЪЩИЯ ЖИВ ЯХУВЕХ , защото АЗ съм началото и нямам край. Но вие, от друга страна, о, МОИ врагове, вие сте само крехки жени и мъже. Глупави, глупави, глупави хора от този свят, какво ви е необходимо за да чуете? Защото ви говоря чрез времето, вие просто поклащате глава и казвате: “Не е ли странно?” Казах ви, че ви говоря чрез наводнения; дори не обръщате внимание на ураганите. Колко хора трябва да умрат, преди очите ви да се обърнат към МЕНЕ? Изглежда просто, ако това са само сгради и жертви, дори няма да МЕ разпознаете. Така ще видите как времето ви става по-странно. Човекът смята, че може да контролира времето. О, те се хвалиш, Америка, че имаш машина, но ти забравяш, КОЙТО Е ТОЗИ, който съхранява градушка, КОЙ съхранява сняга, КОЙ съхранява дъжда, КОЙ прави вулкана да изригва. Забравяш ТОЗИ, КОЙТО разтърсва земята и АЗ нямам нужда от машина. Защо мислите, само когато вашите войници падат, АЗ виждам само сълзите на вашите близки. Но в други държави, тези, които смятате за вашите врагове, защо мислите така о, Америка и тези други страни също, АЗ ви казвам, защо мислите, че сълзите, проляти за мъртвите, АЗ не виждам. Болката АЗ не усещам? Горко на нации, които се надуха от гордост. О, Америка, дори поставяш точка над “i” в думата pride (гордост). Срам МЕ е, защото АЗ благослових с богатството някои от МОИТЕ Собствени Деца и те казват, че МЕ следват, дори идват тук за да слушат думите, които давам на МОЯТА Предвестница и въпреки това те събират и натрупват богатството, което АЗ им дадох. Казват, че е за дъждовен ден (черни дни). Дадох им кораби, дадох им земи, дадох им самолети, дадох им злато, дадох им сребро и ги осъждах си отново и отново. Защото те съхраняват своите съкровища тук на земята, техните антики, банковите си сметки и въпреки това складовете им на Небето са банкрутирали. Трябва ли да ви напомням кой беше ученикът на ЯХУШУА, който следваше Тората, който вярно следваше всичко, което МОЯТ СИН ЯХУШУА говореше, но когато отишъл при ЯХУШУА и казал: “Какво друго да направя?” Не му ли казал ЯХУШУА: „Продай всичко, което имаш и раздай на бедните“, а мъжът си тръгнал, тъжно клатейки глава; не е ли така? Защото вие виждате, Деца МОИ, той направи богатството на този свят по-важно от БОГА, на когото твърди, че е служи. Нищо не се е променило и АЗ скърбя заради това. О, къде са децата с алабастрените съдове (Матей 26: 7)? О, къде са сълзите? Кой умива краката на СИНА МИ? Къде са онези, които ще скърбят, плачат и въздишат заради греховете на този свят, които МИ носят толкова много скръб? Защо жалеете само за собствените си войници? Защо не оплаквате другите? Вашият враг не е това, което вашето правителство нарича ваш враг, но вашият враг е луцифер. Вашият враг е всеки, който нарича себе си МОЙ враг. Вашият враг е против всичко, което е Свято. Вашият враг ви казва, че това, което е грешно, е правилно. Гледам, Очите МИ гледат тук и там по тази земя, за да видят кой наистина се грижи и знам че това са МОИТЕ Деца, защото вие ще го издигнете в молитва. Вашият враг са тези, които изваждат невинни бебета от утробите на майките и ги хвърлят в кофа за боклук или ги смилат и слагат в козметика. Това са твоите врагове.. Дадох ви предупреждение в Езекиил 9; Слагам печат на тези, които ще бъдат защитени от МОЯ гняв, когато очите ви са насочени от войната след войната. Забравяте, о, врагове, АЗ ще имам последната дума. Говоря от Небето и много бързо ще видите, че АЗ съм ТВОРЕЦЪТ ЯХУВЕХ, който няма да бъде осмиван лесно. Запазвам гнева СИ за МОИТЕ врагове, за всички онези, които вземат думата брак и оскверняват дори названието. Те обявяват на този свят еднополовите си бракове. Те маршируват на своите гей парадите; издигат греховете си пред света. Но ,о, глупави мъже и глупави жени, АЗ, ЯХУВЕХ, имам последната дума. Вие само прокарвате своя път до нивото на ада, където ще слезете. Вонята на греховете на тази земя е достигнала Небето и сега нямам друга възможност освен да обявя война на тази земя от Небето. Очите ви ще видят в небето това, което не искате да виждате. Но това няма да бъде човешко оръжие, затова не се заблуждавайте, защото АЗ, ЯХУВЕХ, провъзгласявам война, както направих и преди, ще го направя отново. така, Децата МИ, предупреждавам ви за това какво трябва да се случи, гледайте ръцете ви да не са виновни, гледайте устата ви да предупреждава, така че кръвта на нечестивите да не е на ръцете ви. Това е само по МОЯТА милост, АЗ дори имам Пророци, които да предупреждават, защото дори МОИТЕ СОБСТВЕНИ ДЕЦА поклащат глави и някои презират тези пророчества. Но аз не правя нищо без първо да го открия пред пророците (Амос 3: 7), затова отново заявявам от този Предвестник, че това е обявяване на война! Онези, които се покайват пред МЕН, онези които проливат сълзи на разкаяние, онези, които се обръщат към ЯХУШУА ХА МАШИЯХ, тези които ще се покоряват и ще се обърнат от злите си грехове днес, АЗ съм верен и ще простя (1 Йоан 1: 9)преди да е станало твърде късно. Но АЗ ви казвам това, Деца МОИ: това е само малък остатък от тази човешка раса. О, Америка и Англия, и всички онези, които се надуха от гордост: трябва ли да ви напомня, че гордостта идва преди голямото падение (Притчи 16:18), голямо падане идва и никой не може да ви спаси. Така че, Деца, вие сте били предупредени. Вие ще знаете какво означава това, когато видите огън в небето. Затова скрийте за малко, Деца МОИ. Така е казано, така е написано 6/25/04 Предвестница на ЯХУШУА Апостол Елишева Елиаху ****** Моля, споделете това с всички, които трябва да бъдат предупредени. Не искам да съм отговорна за нечия кръв по ръцете си, защото те не са били предупреден (извадка от пророчество 74)*****прочетете целото пророчество и другите на сайта: allmightywind.com
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  КАКЪВ ПРАЗНИК Е ДНЕС, говори БОГ ЯХУВЕХ (ЙЕХОВА), пророчество: Знаете ли защо AЗ съм благословил деня за почивка? (Битие 2: 1-3). Знаете ли, че този ден е благословение за вас, а не проклятие? Четвъртата МИ заповед ясно казва, че трябва да светим Деня на покоя, Шабат. Не казва ли Законът, който написах с огнения СИ пръст: "Помни съботния ден, за да го освещаваш?" (Изход 20: 8). Отново ви питам, виж още ›› от кога е МОЯТ СИН ЯХУШУА(ИСУС ХРИСТОС) е ден? Запитайте се защо сатана е променил деня на Шабат (Божия почивен ден) в неделя (първия ден), ако този ден не се използва за намеренията на сатана по време на Голямата Скръб? Не слушайте проповедници, които проповядват друго. Тук е победата. В МОЕТО СЛОВО е написано, че АЗ, ЯХУВЕХ(ЙЕХОВА), не мога да лъжа. Ако МИ се подчинявате има благословения, както казва Второзаконие 28. Има проклятия за тези, които не се подчиняват. Прочетете и научете какво е написано в Изход 31: 12-17. Този Шабат ще бъде знак между МЕН, ЯХУВЕХ и МОИТЕ хора и ще бъде използван за идентифициране на тези, които наистина ще се покланят на МЕН и които ще МИ служат по време на Голямата скръб. (Езек. 20:12) Ще почитате ли МЕН, ЯХУВЕХ(ЙЕХОВА) и ЯХУШУА(ИСУС) на Истинския Шабат, от залез слънце петък до залез слънце събота? Или по време на Голямата Скръб, ще служиш ли и ще се покланяш на сина на сатана в неделя?..... АЗ, ЯХУВЕХ, казвам: "Хора, не сте разбрали принципа!"...... Вие, проповедници и лъжепророци на беззаконието,...... учите МОИТЕ овце и агнета, че грехът МЕН не се беспокои. Покайте се днес, защото АЗ съм БОГ, който не се е променил по никакъв начин........Вашият грях ви осквернява, вашето престъпление ви осквернява, вашето непокорство ви осквернява и вашата гордостта ви осквернява. Паднете на лицата си пред МЕН защото АЗ съм ЯХУВЕХ, вашият Създател, Всевишният. Вие се осмелявате да обвинявате МОЯ СИН, ЯХУШУА, като оправдание за да грешите. Вие се осмелявате да стъпчете Кръвта МУ под краката си, оправдавайки греха си. Паднете по лицето си пред МЕН, преди да е станало твърде късно и да няма връщане при МЕН (Евреи 6: 4-6). Не обиждайте РУАХ ХА КОДЕШ (СВЯТИЯ ДУХ). МОЯТ СИН ЯХУШУА не дойде да премахне МОИТЕ Закони, МОЯТ СИН дойде да ги изпълни (Матей 5:17). Бъдете благодарни, че не сте длъжни да отговаряте за изпълнението на 613 закона. АЗ ви държа отговорни за 10 закона и вдигате ръцете си нагоре и казвате: "Това е твърде много за мен." Вие предпочитате да чуете човека, който пренаписва МОИТЕ закони. Те ви казват, че да убивате бебетата в утробата не е грях. Те узаконяват абортите. В църквите проповедниците ви казват : Не се противопоставяйте на този закон. Организирани църкви, които се събират в неделя, взеха подкуп от правителствата на този свят. Те взеха духа на страха и го носят като дреха. Къде са МОИТЕ свети служители, които не са направили компромис и все още говорят против греха? Вашите човешки закони легитимират онова, което казах, че е мерзост, те го наричат "еднополов брак". Дори по време на Содом и Гомор нямаше такива грехове, въпреки че мерзостта на хомосексуалността беше в изобилие. Но те не смееха да го нарекат "брак“...... Не вярвайте на преподаваните лъжи: "Веднъж спасени, спасени завинаги." (Езекиил 33:12) Не вярвайте, защото ЯХУШУА плати цената на Голгота, няма значение колко можете да съгрешите, можете колкото искате близо да се наведете до края на ада, защото казахте молитвата за спасение (Матей 7: 21-23). Вие смятате, че не ви трябват дела и че ви е гарантирано влизане в Небесното царство. Махнете се от МЕН, вие, вършещи беззаконие. Не искам да чувам никакви извинения. Бъдете свети, иначе ще ви кажа: „Идете от МЕН, вършещите беззаконие! АЗ не ви познавам“. АЗ, ЯХУВЕХ, казвам: "Хора, не сте разбрали принципа!" Вие слушате тези хора сега и седите в църквите си, като вярвате лъжата, че неделята (първият ден) е Шабат и че няма разлика кой ден е Шабат. Вие вярвате в лъжата, която проповедниците и няколко равините учат, че няма по-голямо помазание в ЕВРЕЙСКИТЕ СВЕЩЕНИ ИМЕНА на ЯХУВЕХ, ЯХУШУА и РУАХ ХА КОДЕШ, че е подходящо всяко име. Проповедниците казват, че няма значение за вас да знаете еврейството на МЕСИЯТА. Казват ви, че ако не сте евреин, това не ви засяга. Проповедниците учат това беззаконие, че ако не сте юдеин, не трябва да се подчинявате на законите, дадени на израилтяните. Забравили ли сте, че когато сте приели МОЯТ СИН ЯХУШУА като МЕСИЯ, сте станали едно с Него? (Римляни 11: 16-21) Вие се питате: "Къде е силата на помазанието на Първата Църква със знаци, чудеса и знамения?" Викате: "Къде са проявленията на чудесата, както през древните дни?" Направете това, което първата църква направи и отново ще видите тези чудеса. За тези, които не знаят по-добре, АЗ казвам, че сте отговорни за всичко, което знаете. И сега вие сте изправени пред отговорност , както и да учите другите на тези истини. А за тези, които познават истината и вършат неправда, ще платите с душите си. АЗ, ЯХУВЕХ, казвам: "Хора, не сте разбрали принципа!".....Внимавайте, ще загубите душата си, ако спазвате закона за неделното поклонение по време на Голямата Скръб. АЗ ще бъда принуден да поднеса извинение на Содом и Гомор, които унищожих с огън и сяра, ако оставя тази мерзост да продължава на този свят, както е сега. АЗ никога няма да се извиня на Содом и Гомор. Ще разруша и унищожа всичко, което АЗ, ЯХУВЕХ, мразя.......АЗ, ЯХУВЕХ, казвам: "Хора, не сте разбрали принципа!" Така както МОЯТ СИН ЯХУШУА каза: "Пийте това вино и яжте този хляб, за МОЕ възпоменание." По време на Голямата Скръб, не знаете ли, че синът на сатана ще каже на онези, които ще получат неговия знак: "Направи това в моя памет". Те ще пият кръвта на мъчениците от чашите си. Ще се изпълнят с кръв и като вампири ще пият тази кръв. Така, както се взема чинията с Причастието (Господнята трапеза), те ще приемат чинията и синът на сатана ще каже: "Направете това в моя памет". Те ще ядат печените тела на мъчениците. Те ще се подиграват с МОЕТО ПРИЧАСТИЕ и НЕВЕСТАТА на ЯХУШУА. Те наистина ще мразят НЕВЕСТАТА на ЯХУШУА, защото знаят, че молитвите на праведните задържат сина на сатана, докато не дойде времето за вземане на Невестата. Много може усърдната молитвата на праведните. (Яков 5:16)......Бъдете МИ верни. Не слушайте само МОЕТО СЛОВО, но изпълнявайте МОЕТО СВЯТО СЛОВО. (Яков 1:22) Бъдете Святи, както АЗ съм Свят, въпреки че сте в този свят, не трябва да действате като този свят. Не позволявайте на проповедниците на беззаконието да отбият Овцете и Агнетата далеч от МОИТЕ правилни пътища, защото всички трябва да извършват спасението си със страх и трепет (Фил. 2:12). Защото вярата без дела е мъртва (Яков 2:20). МОЯТ СИН извърши НЕГОВАТА част на Голгота. Сега АЗ, ЯХУВЕХ, казвам: „Извършете вашата част.“ Защото АЗ, ЯХУВЕХ, казвам, защо наричаш ГОСПОД МОЯ СИН ЯХУШУА, а не МУ се покоряваш? (Лука 6:46) АЗ, ЯХУВЕХ, ви казвам, ако не се покаете и не се подчинявате, в Деня на съда ще чуете: "Идете си от МЕН, вие, вършещи беззаконие", защото АЗ няма да търпя да се подиграваш на СВЯТАТА КРЪВ на ЯХУШУА. Вие, които наричате себе си проповедници и намирате извинения за греха на хората МИ. ПОКАЙТЕ се днес, че сте отбивали МОИТЕ Овце и Агнета от правия път. В противен случай, ОГЪНЯТ НА МОЯ ИЗГАРЯЩ ДЪХ с МОГЪЩ ВЯТЪР ще ви издуха като плевел. АЗ, ЯХУВЕХ, ви казвам, ако не харесвате тези думи, изговорени чрез МОЯТА предвещаваща Служителка, ще пожънете последствията. Защото АЗ отказвам да обсъждам това. Има САМО ЕДИН СЪДИЯ. Има САМО ЕДНО ЖУРИ, и АЗ, ЯХУВЕХ, СЪМ ЕДИНСТВЕНИЯТ АРБИТЪР..........(От пророчество 79) прочетете цялото пророчество и другите на сайта на служението: allmightywind.com ili amightywind.com
  : 1 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  ТОЗИ Е ДЕНЯТ , В КОЙТО ЩЕ СЕ ВЪРНА! Да, АЗ казах: „Съблюдавайте Шабат от този ден нататък, онези, които твърдят, че са МОЯТА Невеста!“ Пригответе се, защото Вашият Младоженец наистина идва и ще пристигне в Шабат. Не знаете кой. Но тези, които не чакат МЕН в Шабат, няма да МЕ забележат. Да, отново АЗ казвам когато се приближава МОЕТО пристигане на земята, в този ден, нека АЗ да бъде във вашите виж още ›› мисли, думи и дела. Насладете се на този ден с МЕН. Не можете ли да оставите вашите удоволствия на света за МЕН един ден в седмицата? Практикувайте го сега, идва време, когато нечестивите ще обърнат внимание на това кой наистина е МОЙ и кой всъщност не е МОЙ. Те ще разпознаят по ЗНАКА, ако се подчинявате и спазвате МОИТЕ закони. Те ще ви забранят да се събирате в Шабат или да признаете този ден като Шабат. Не забравяйте, че от петък залез до събота залез, това е Шабат. Дръжте го СВЯТ и щастлив за вас и МЕН нежно да се прегърнете и да се пазпознавате един друг. Вие сте МОИТЕ любими. Тези, които правят това, ще узнаят благословения, за които дори не сте знаели преди. (извадка от пророчество 27)----прочетете цялотот пророчество на сайта allmightywind.com или amightywind.com
  : 1 !