Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец

7075
Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец
Снимка: www.marica.bg

На 8 май Българският червен кръст отбелязва Световния ден на Международното движение на Червения кръст и Червения полумесец и организира демонстрация във връзка с Глобалната седмица по пътна безопасност на ООН.

Тази година 189 червенокръстки дружества в света ще отпразнуват 8 май с отбелязване на 50-годишнината от приемането на Седемте фундаментални принципа на Международното движение.

От 12:00 ч. в Централата на БЧК ще бъде отбелязан Световният ден на Червения кръст и Червения полумесец под надслов "Нашите принципи в действие". В празника ще участват вицепрезидентът Маргарита Попова, зам.-председателят на ЕК Кристалина Георгиева, Н. Пр. Шаул Камиса Раз, посланик на Държавата Израел в България, партньoри, дарители и медии със значителен принос към хуманните каузи на БЧК. За ползотворно сътрудничество през 2014 г. – година на бедствия и изпитания, ще бъдат наградени партньори и медии. Маргарита Попова ще бъде отличена за общ принос в дейността на Българския червен кръст.

От 11:30 ч. БЧК, МВР - Пътна полиция, ДАЗД и фирма Bosch организират атрактивна акция на пешеходната пътека на ул. "Петър Станчев" и бул. "Джеймс Баучер". Инициативата е част от многобройните прояви в цялата страна по повод националната кампания "Спаси живота на децата" във връзка с Глобалната седмица по пътна безопасност на ООН. Целта е да се заостри общественото внимание върху проблемите, свързани с детската безопасност на пътя - кауза, която ние - всички участници в движението, сме длъжни да защитаваме.

В акцията ще участват 30 деца от столична детска градина и актьори от театър "Атом" с експериментален спектакъл. Служители на Пътна полиция ще извършат рутинни проверки на водачите на случайно преминаващи автомобили. Ще бъде прочетена декларация на децата на България "Искам да порасна!"

Св. мъченик Акакий Серски

Когато излязла повеля от римския император Максимилиан (305–311 г.) да бъдат принуждавани християните да се покланят на езически...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Св. свещеномъченик Сава Стратилат
Св. свещеномъченик Сава Стратилат

На 24 април 2024 г. църквата почита Св. свещеномъченик Сава Стратилат. Произход Свещеномъченик Сава бил по произход гот. Той живял през времето...