5 малки неща в дома, които създават визуален безпорядък

7091
5 малки неща в дома, които създават визуален безпорядък
Снимка: iStock/Guliver

Направили сте скъп ремонт, дизайнерски интериор, но все още не чувствате комфорт в дома? Разпръснати декоративни дреболии, остарели сувенири завземат рафтовете на новите мебели и дори след почистване усещането за чистота не идва. Как да се справим с претрупаността и да приведем в ред жилището? Необходимо е да се отървете от малките неща, които ви дразнят ежедневно.

1. Обувки в коридора

Антрето е център на вниманието на всички гости. От състоянието на това помещение се прави заключение за целия дом на собствениците. Ако то е разхвърляно, тогава се създава неприятно впечатление. Особено неправилно разположените обувки внасят невероятен хаос. Мръсни пътеки и изтривалки за обувки също развалят гледката.

Решение

За всички обитатели на къщата трябва да има златно правило - обувките се поставят на рафта чисти.

Тази подредба на цветята у дома, ще привлича много КЪСМЕТ

2. Неизмити прозорци

В ежедневието състоянието на прозорците убягва от вниманието на домакините. Често те са скрити от сложни драперии и домакините много грешат, като отлагат измиването на прозорците. Прозорците са очите на стаята.

Решение

Не можете да отлагате почистването на прозорците завинаги. В хубав ден трябва да включите всички членове на домакинството в почистването.

3. Шкаф за съдове

Много домакини подреждат съдовете в шкаф без да ги изсушават предварително. В резултат на това мухълът може да се утаи по рафтовете.

Решение

Трябва незабавно да се отървете от него. Специални продукти или разтвор с оцет ще помогнат. Можете също да поставите кутийка със сол в шкафа, тя ще абсорбира излишната влага.

Правилата за подредба на банята според Фън Шуй

4. Остарели неща

Натрупани с годините, всякакви вази, рамки, стари книги, комплекти стоят произволно по рафтовете. Те развалят цялостната визия и внасят усещане за безпорядък. Някои са подарени от роднини, други са дадени от близки приятели. Разбира се, не е нужно да ги изхвърляте.

Решение

Можете да създадете кутия за спомени и да поставите всички неща, които обичате там. Такава кутия може да бъде декор сама по себе си или да заеме място в килера, откъдето ще бъде удобно да я вземете в моменти на носталгия. Семейните ценности са емоционална нишка с поколенията.

5. Локален безпорядък

Правилното подреждане е сложно нещо. Трудно е да се даде приоритет на едно или друго. Но всичко трябва да има своето място. Това ще улесни намирането на всичко, което търсите. Рядко използваните чекмеджета и шкафове постепенно се препълват. Аптечката, шевната кутия, горните рафтове на килерите със спортно оборудване предизвикват чувство за вина заради безпорядъка в тях.

Решение

Необходимо е да отделите един ден и да намерите сили да почистите всички рядко използвани шкафове. Поддържането на чистота е по-лесно от сортирането на купчини неизвестни кутии.

Чистотата и уюта на дома са ключът към доброто настроение. В такава стая не е срамно да приемате гости, а членовете на семейството бързат да се приберат. Чувството за вина от постоянното отлагане на нещата ще премине и търсенето на правилните неща няма да бъде мъка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

9 неща, които трябва да почиствате само веднъж годишно

Как да премахнете следите от дезодорант от дрехите?

Как най-лесно се почистват велурени обувки?

Имитирайте чист дом, само в 7 лесни стъпки

Как се почиства гуменото уплътнение на пералнята?

Практичен интериор: 7 лайфхака за по-лесно почистване

Защо трябва да използвайте само бели кърпи за баня

7 места, които повечето хора забравят да разчистят

Лекар: Това е оптималният период за смяна на спалното бельо

Тези 6 тайни лайфхака от опитни домакини ще накарат апартамента ви да блести от чистота

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Чистофайници