Правилата за подредба на банята според Фън Шуй

3669
Правилата за подредба на банята според Фън Шуй
Снимка: iStock/Guliver

Банята е място, където прекарваме много време всеки ден. Поради тази причина практическото и подреждане е важно. Струва ли си да се използват принципите на Фън Шуй в тази област? Как би изглеждала такава баня?

Ето на какво трябва да обърнете особено голямо внимание, за да запазите положителната енергия в това помещение.

1. Местоположението на банята

Първото важно нещо в този случай е правилното разположение на банята. Противно на всички оформления на апартаменти, тя не трябва да се намира срещу входната врата. Тогава този положителен чи, който влиза в дома ви, ще бъде изхвърлен. Стаята точно на входа на къщата и до кухнята също не е добро място. Свързано е с нарушаване на потока от чистота в дома. В идеалния случай банята трябва да е в задната част на къщата.

Най-честите грешки, които допускаме при почистването на банята

Обикновено банята е малка стая. Затова мнозина смятат, че там не е трудно да се почисти. Достатъчно е да не забравите да измиете тоалет...

2. Размерът на банята

Според принципите на Фън Шуй банята не трябва да бъде прекалено голяма. Най-важното е, че тя трябва да бъде практически разположена и чи да може да тече свободно в нея. Излишно голяма баня води до отнемане на положителната енергия от цялата ви къща.

3. Разделяне на банята и тоалетната

Едно от най-важните правила при подреждането на баня е отделянето на тоалетната зона от останалата част от интериора. В идеалния случай те трябва да са две отделни стаи. След това ще определим първата от тях - „чиста“ - това естествено е банята и втората, „мръсна“ - тоалетната. Ако обаче вашия апартамент или къща са с по-малка квадратура и нямате такава възможност, си струва да поставите преграда под каквато и да е форма, например от стъкло. По отношение на тоалетната седалка, не забравяйте винаги да държите седалката затворена. Това е така, защото вярваме, че парите ни също ще изчезнат, когато водата се източи.

4. Цвят

Ето защо не трябва да държите четката за зъби в банята

Само миенето на зъбите не е достатъчно, за да разичтате да нямате дентални проблеми. Също така трябва да сте сигурни, че съхранявате че...

Цветовете в банята трябва да бъдат под формата на пастелни цветове. Благодарение на това, интериорът ще изглежда по-просторен - и това се оценява във Фън Шуй. Освен това си струва да използвате жълто в стаята, което ще донесе положителна енергия. Същото може да се каже за зеленото и кафявото - тези цветове също са добре дошли, което ще има положителен ефект върху релаксацията и почивката. Самият декор за баня може да наподобява елегантен спа-салон. Избягвайте прекалено много бяло, а червено и черно е най-добре да не присъстват като цветове в банята.

5. Осветление 

Друг важен въпрос е доброто осветление в банята. Бялата светлина ще бъде най-желаната тук. Благодарение на нея (подобно на ярките цветове), можем оптично да увеличим стаята. Честа процедура е и подчертаване на ваната или душа със светлина. Нещо повече - за баланса на ин и ян, си струва да поставите няколко цветни свещи в интериора.

6. Подреждане

Когато подреждате банята, трябва да имате предвид още нещо - да се уверите, че стаята е удобна за почистване. Следователно е от съществено значение да запазите само нещата, от които се нуждаете и да няма пренатрупване. Всички аксесоари като гребен, епилатор и много други, трябва да се поставят в кутии или в затворени шкафове. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com