Често срещани грешки, които трябва да избягвате, когато сушите прането си

3952
Често срещани грешки, които трябва да избягвате, когато сушите прането си
Снимка: stevepb/Pixabay

Сушенето на пране може да изглежда като обикновена домакинска работа, но има правилен и грешен начин за това. За съжаление, неправилният начин за сушене на пране е не само по-малко ефективен, но може и да повреди дрехите ви и да създаде рискове за здравето и безопасността. Ето някои често срещани грешки, които трябва да избягвате, когато сушите прането си.

Претоварване на сушилнята: Една от най-често срещаните грешки е претоварването на сушилнята с твърде много дрехи. Това може да доведе до неравномерно сушене, тъй като горещият въздух не може да циркулира правилно, а дрехите ви могат да излязат намачкани, все още влажни или дори повредени. Претоварването може също така да натовари двигателя на сушилнята и да увеличи консумацията на енергия.

Как да изсушим мокри дрехи по-бързо?

Използване на прекомерна топлина: Друг неправилен начин за сушене на пране е използването на прекомерни настройки на топлината в сушилнята. Високата температура може да доведе до свиване, избледняване на цветовете и увреждане на деликатните тъкани. Винаги проверявайте етикетите за грижа върху дрехите и използвайте подходящите настройки за топлина.

Пренебрегване на натрупването на власинки: Непочистването на филтъра за мъх след всяка употреба е често срещана грешка, която може да доведе до намаляване на ефективността на сушене и дори да създаде опасност от пожар. Филтърът за власинки трябва да се почиства, за да се предотврати натрупването на власинки, да се подобри въздушният поток и безопасността.

Безразборно окачване на дрехите: Ако сушите дрехи на въже, внимавайте как ги окачвате. Безразборното окачване на дрехи може да доведе до разтягане, деформиране или намачкване на дрехите. Използвайте подходящи щипки за дрехи и разпределяйте дрехите равномерно, за да изсъхнат равномерно.

Сушене на деликатни предмети на пряка слънчева светлина: Въпреки че слънцето може да бъде естествен и ефективен начин за сушене на пране, то не е подходящо за деликатни тъкани или предмети с ярки цветове. Директната слънчева светлина може да доведе до избледняване и отслабване на влакната с течение на времето. Вместо това изберете сенчесто място или използвайте вътрешна сушилня за деликатни предмети.

Пренебрегване на етикетите за грижа за тъканите: На етикета на всяка дреха са посочени конкретни инструкции за грижа, които не бива да се пренебрегват. Пренебрегването на тези етикети може да доведе до свиване, изкривяване или други необратими увреждания на дрехите ви.

Как да изсушим дрехите си възможно най-бързо?

Оставяне на прането навън през нощта: Оставянето на прането навън през нощта, изложено на роса, дъжд или сутрешна влага, е друг неправилен начин за сушене на прането. Мокрите дрехи, оставени твърде дълго навън, могат да придобият неприятна миризма, а продължителното излагане на влага може да доведе до появата на мухъл и плесен.

Има много начини да се сгреши при сушенето на прането. За да сте сигурни, че дрехите ви ще излязат свежи, неповредени и безопасни, е важно да избягвате претоварването на сушилнята, използването на прекомерна топлина, пренебрегването на натрупването на мъх, безразборното окачване на дрехите, сушенето на деликатни предмети на пряка слънчева светлина, пренебрегването на етикетите за грижа за тъканите и оставянето на прането навън през нощта. Спазването на тези насоки ще ви помогне да запазите дълготрайността и качеството на дрехите си, като същевременно гарантира безопасни и ефективни практики за сушене.

Ако вашата сушилня се повреди или не функционира правилно, препоръчваме при ремонта да заложите на части от https://elektri4ko.com/, където ще откриете богат избор от висококачествени резервни части за сушилни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com