Как да премахнем миризмата от урина на куче или котка?

8065
Как да премахнем миризмата от урина на куче или котка?
Снимка: Pixabay

Има много начини да се справите с миризмите на домашни любимци в дома. Единият е премахването на миризмата чрез химическо третиране, намиращо се в хигиенните секции в търговските центрове. Някои решения може да ги откриете в зоомагазините. Там обикновено се продават същите продукти като тези, използвани в професионалните почистващи услуги.

Този тип продукти биха могли да бъдат използвани върху килими, дрехи, полирано дърво, дамаска и постелки. Преди да използвате продукт, подгответе го, като го нанесете върху проблемната зона. Като разстилате слой картон или друг абсорбиращ материал върху зоната, можете бавно да попиете препарата.

Ако имате домашен любимец, махнете тези растения от къщи

У дома можете лесно да премахнете петна и миризми с ефективни решения „Направи си сам“

Въпреки че съществуват по-агресивни методи, вместо тях могат да бъдат приложени домашни методи и средства. Един такъв метод включва смесване на сода за хляб и оцет във вода. Препоръчително е почистването с оцет. 

1. Следите от котешка или кучешка урина могат да бъдат премахнати от килимите, поръсвайки хлебна сода върху засегнатата област. Можете да използвате четка, за да проникнете по-добре във влакната на килима и да почистите с прахосмукачка. Добавяйки 2-3 капки цитрусово етерично масло към чаена лъжичка розмарин, карамфил, сода за хляб и канела ще направите страхотен освежител за дома. Тази смес може да се поръси върху мебели и килим, оставете го да престои няколко часа преди да минете с прахосмукачка.

2. Оцетът може да бъде използван за премахването на бактерии и миризми от кучешка и котешка урина. Един от най-ефективните начини е да си приготвите почистващ спрей с 1 част вода и 1 част бял оцет. Щом бъде нанесен върху определено място със силна миризма, оцетът ще започне да се изпарява. Това ще премахне всички задържащи се миризми в тази област. Можете също да разстелете мокра кърпа или парцал върху засегнатата повърхност, за да я обработите. За да премахнете миризмите от покривките, които ароматиращите вещества в прахът за пране не може да премахнат, добавете 1/4 чаша ябълков оцет към пералнята.

Какъв домашен любимец да изберем - котка или куче?

3. Дори домашният ви любимец да не уринира върху одеяла или кърпи, пак можете да усетите миризмите в дома си. Следователно, трябва да перете цялото спално бельо и други дрехи с възможност за изпиране при висока температура с добавен омекотител за тъкани. Освен това трябва да почистите възглавниците и завесите.

4. Почистващи продукти на основата на белина и хлор могат да се разреждат и използват за премахване на миризми от мебели и килими, които не могат да се изпират. Смесването на препарат в купа с вода е препоръчителният метод за това. След това с гъба, напоена със сместа, почистете повърхността на мебелите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com