Как лесно да отстраним лепенки с подръчни материали?

8800
Как лесно да отстраним лепенки с подръчни материали?
Снимка: iStock/Guliver

Ако някога сте се сблъсквали с нелеката задача да премахнете лепенки от прозорци, врати или мебели в детската стая, със сигурност сте разбрали, че това никак не е лесна задача. Всъщност лепилото не е лесно да се премахне напълно, трябва да използвате правилните продукти и да се опитате да не надраскате повърхностите. Ето практични и ефективни съвети за вас как да премахнете стикерите бързо, лесно, икономично и без много усилия.

Лакочистител, денатуриран алкохол или спирт

За да премахнете лепенки от стъкло или от прозорци и други повърхности, препоръчваме да използвате класическия лакочистител, денатуриран или спирт. Просто разтрийте повърхността, която ще се третира с веществото, но не забравяйте винаги да предпазвате ръцете си с подходящи ръкавици. Използвайте традиционна абсорбираща хартия и я намокрете с един от тези продукти, разтрийте добре с кръгови движения, за да разхлабите по-ефективно сцеплението на лепилото. Отстраняването ще бъде бързо и лесно, след това почистете повърхността с нормален почистващ препарат за стъкло, ако сте отстранили лепилото от този материал, или използвайте продукт за много повърхности. Накрая с чиста и суха кърпа отстранете всички остатъци, като разтъркате добре.

6 съвета за почистване, които всеки собственик на домашен любимец трябва да знае

Лимонов сок и оцет

Друг също толкова ефективен начин за премахване на лепилото е да използвате лимонов сок или оцет. Това са продукти, които лесно се намират у дома и имат наистина ниска цена, което ще ви позволи да премахнете стикерите от стъкло или други материали с минимални усилия. Загрейте лимоновия сок или оцета в тенджера, те трябва да са хладки, а не горещи, за да не повредите повърхностите. Потопете чиста гъба в топлия разтвор и намокрете добре мястото, което ще третирате. Никога не забравяйте да носите ръкавици. Оставете лимоновия сок или оцета да подейства за десетина минути, после надраскайте лепенките и ще видите как се отделят като на магия. Ако трябва да премахнете стикера от малки предмети (като бутилка или стъклена чаша), можете да ги потопите директно в разтвора и да изчакате лепилото да се разтвори. След обработка на повърхността можете да отстраните лепилото с гъба с деликатна абразивна страна, с четка за нокти или със стара деликатна четка за зъби. Когато лепилото е напълно отстранено, изплакнете обилно с топла вода и подсушете добре.

Как да премахнете лепила от стъкло със сода бикарбонат?

Друг ценен съюзник за премахване на лепила несъмнено е содата за хляб. Просто създайте гъста, но лесна за нанасяне смес със сода за хляб и олио за готвене. Два продукта, които със сигурност ще имате в килерите си и които, тъй като са с естествен произход, са безопасни за околната среда, за децата и за всякакви домашни любимци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Това е най-ефективният и лесен начин за почистване на тавана

Как да изчистите успешно нацапани с червило дрехи и платове?

Развъдник на микроби: най-лесният начин да почистите тавана - със сигурност не сте го правили

3 начина да перете дрехи и бельо без пералня

Как най-лесно да почистим готварска печка?

Пране на обувки в пералня - за кои може и за кои не

5 лайфхака бързо да съберете парчетата от счупен стъклен съд

Колко често трябва да перете дрехите си?

Как да бъде успешно почистването на фугите на силно замърсен фаянс

Дори и силно замърсената микровълнова печка ще се почисти - ето как

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com