Много хитри приложения на кухненската хартия в домакинството

4045
Много хитри приложения на кухненската хартия в домакинството
Снимка: iStock

Хората обикновено използват кухненската хартия за почистване на разлята течност, което наистина не е единствената й употреба и има още доста предназначения. Ако вашите хартиени кърпи не са от тези, които се късат на по-малки парчета, можете да използвате по-малко, като ги нарежете на по-малки парчета. Вземете чифт ножици и нарежете всеки лист на четири квадрата. След това можете да ги подредите върху плота си или в папка за салфетки и да вземете една, когато имате нужда от нея. Нека видим някои много хитри приложения на кухненската хартия в домакинството:

Използва се за премахване на следи от пастели и друг восък

Поставете парче кухненска хартия върху восъчното петно ​​и я прокарайте с ютия на ниска степен. Хартиената кърпа ще поеме пастела, като същевременно предпазва ютията. Това работи най-добре върху твърди повърхности като черни дъски, но можете да го използвате и върху тапицерия и килими!

Какво да не чистим с кухненска хартия?

Използва се за омекотяване на втвърдена кафява захар

Поради естествено високото си съдържание на влага, кафявата захар може да започне да се слепва и ако не се използва, ще се превърне в твърда маса, която не е забавна за използване или готвене. Ако имате кафява захар, която се е втвърдила, опитайте да я изсипете в купа, покрийте с влажна кухненска хартия отгоре и оставете за една нощ. Повишената влажност ще помогне на кафявата захар да омекне, за да можете да я използвате отново.

Поддръжка на чугунени изделия

Всички знаем колко струва купуването на нашите чугунени тигани и поради това те изискват нежна грижа. Избършете ги с кухненски хартиени кърпи, за да отстраните мазнината след употреба, и ги съхранявайте увити с хартиени кърпи, ако не ги окачвате, за да сте сигурни, че няма да ръждясват. Ако трябва да измиете чугунен тиган, за да премахнете залепналата храна по него, не забравяйте да го изсушите на котлона и когато сте готови, го изтъркайте с парче кухненска хартия, потопена в мазнина, за да поддържате тигана в добро състояние.

Никога не чистете ТЕЗИ неща с кухненска хартия

Абсорбиране на грес 

Можете да използвате кухненски хартиени кърпи за повече от просто изтриване на мазнини от ръцете и инструментите. Опитайте да прекарате парче кухненска хартия през прясно намаслена шевна машина, за да съберете излишния лубрикант, така че да не оцвети тъканта. Така ще абсорбирате натрупаните лепила, грес и остатъци, които са склонни да се появяват с течение на времето.

Изплакнете ги и ги използвайте повторно

Ако парчетата кухненска хартия са използвани малко, опитайте да ги изплакнете и да ги оставите да изсъхнат. Повечето кухненски хартии са достатъчно здрави, за да добавите няколко капки сапун и да ги изстискате няколко пъти под течаща вода, без да ги разкъсате. Ако току-що сте почистили няколко трохи с парче кухненска хартия или сте избърсали дъска за рязане, то е достатъчно безопасно, за да го използвате отново за подобна цел. Изплакнатите парчета са удобни за почистване на всякакви неща по кухненския под и дори за обиране на прах. Най-добре е обаче да ги използвате повторно само веднъж.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com