Какво да не чистим с кухненска хартия?

3454
Какво да не чистим с кухненска хартия?
Снимка: Pixabay

Кухненската ролка е практична и лесна за използване. Много често обаче правим грешки и го предаваме по всички повърхности, сякаш е универсален инструмент, но истината е, че не е така и трябва да обърнем внимание, защото поради неговия състав може дори да причини драскотини по повърхността, върху която го прекарваме.

Като много абсорбираща хартия, ни се струва, че може да почисти всичко, но знаейки, че не всички повърхности са еднакви, по-добре е да избягвате почистването с кухненска хартия тези пет неща, които ще изброим по-долу:

Банята: Най-добрият начин да премахнете отпадъците от банята си е да използвате мека, чиста кърпа. Хартията може да надраска лака във вашата баня или вана, особено ако го използвате на сухо. Бъдете много внимателни. Също така, помислете, че за да почистите добре банята, трябва да използвате продукти като белина, която се абсорбира по-добре и няма да има такъв контакт с кожата ви, ако я разнесете и нанесете с почистваща кърпа или кърпа.

Кухненски чинии и чаши: Почистването на кухненски чинии и чаши с кухненска хартия е лоша идея. Дори изсушаването им не изглежда най-доброто, ако вземем предвид, че когато прекарвате кухненската хартия върху чинията или мокрото стъкло, е възможно малките частици целулоза, които съставят хартията, да залепнат върху съдовете след това се озовават в храната или водата ни.

Електронни екрани: Колко пъти сте почиствали мобилния си екран с малко кухненска хартия? По-добре е да държите този тип хартия далеч от всеки екран, било то телевизия, компютър и дори мобилен телефон. Влакната в състава им могат да причинят постоянен разрез, така че с течение на времето дори да видите леки драскотини. Вместо това е много по-ефективно и препоръчително да използвате микрофибърна кърпа, специално проектирана за този тип повърхности.

Дъски за рязане: Кухненската хартия няма да поеме напълно цялата течност от месото или плодовете, които сте нарязали, независимо колко абсорбиращи са те. В идеалния случай използвайте чиста, влажна кърпа с дезинфектант, за да отстраните всички остатъци.

Очила: Кухненската хартия може да бъде достатъчно груба, за да надраска очилата. Отново, винаги използвайте микрофибърна кърпа, която ще бъде достатъчно мека, за да не повреди стъклата и нейните влакна ще служат за улавяне на цялата мръсотия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com