Най-бързият начин за дезинфекция на телефона ви!

6280
Най-бързият начин за дезинфекция на телефона ви!
Снимка: iStock/Guliver

Съвременният човек практически не изпуска телефона от ръцете си. Общуваме в социалните медии, гледаме видеоклипове и винаги сме във връзка с някого или просто с интернет. И както при всеки друг предмет, който докосваме често, върху повърхността на телефона се полепват голям брой бактерии. Някои от тях са напълно безвредни, а други се превръщат в източник на сериозни заболявания.

Инфекцията може да се „инсталира" на електронни устройства по два начина: чрез микроскопични капчици - секрети от устата и носа при кашляне или кихане на заразен човек; или чрез ръце, пренасящи вируса от други повърхности. Ако използвате апарата само у дома, просто извършвайте дезинфекцията два-три пъти на ден. Но извън жилището броят на дезинфекциите трябва да се увеличи.

Почистете смартфона, преди да излезете и да го сложите в джоба си. Чистете го след посещение на обществени места. Днес много хора плащат различни покупки и сметки чрез технологията за безконтактно телефонно разплащане. Това наистина може да намали риска от инфекция. Но веднага, след като излезете от магазина, е важно да дезинфекцирате телефона. Препоръчително е да го използвате самостоятелно, без да го давате на никого. Разбира се, това не е четка за зъби, но все пак е лична вещ.

3 лесни начина да почистим телефона и слушалките си

Как да дезинфекцираме телефона?

Започнете с хигиената на ръцете. Измийте ги, когато се върнете у дома, а извън апартамента използвайте антисептик след посещение на градския транспорт и различни сгради. Щом почистите ръцете си, можете да започнете да дезинфекцирате вашия смартфон.

Почистете напълно екрана на апарата с кърпичка. Медицинските власти в някои страни препоръчват и спиртни гелове. След това я сгънете така, че замърсената страна да е отвътре. Почистете ръбовете и задната страна на телефона. Повторете процедурата с нова кърпичка. След като дезинфекцирате смартфона, измийте ръцете си със сапун и вода.

Не се препоръчва използването на етилов алкохол за почистване. В противен случай външният вид на кутията може да се повреди. Етиловият алкохол може още да повреди олеофобното (противомазното) покритие на дисплея. Благодарение на това покритие се осигурява лесно плъзгане на пръстите по екрана и защита на повърхността от мазни отпечатъци. Но изопропиловият алкохол е най-малко вреден за олеофобната предпазна плака. Съдържа се в някои почистващи спрейове или мокри кърпички.

За да не сменяте телефона си всяка година - правете това

В допълнение към обичайните салфетки, подходящи за телефона са още и антибактериални кърпички, импрегнирани с разтвор на бензалкониев хлорид. Той е в състояние да убива вируси и бактерии, да предотвратява разпространението на спори на мухъл и плесен. Модерната му миеща формула почиства дълбочинно всякакви повърхности: мивки, кранове, баня, тоалетна, огледала. Съставът не съдържа агресивни вещества, така че можете да го използвате със салфетки без ръкавици. Те са много лесни за използване. Извадете салфетката от опаковката, почистете повърхността. Не е необходимо допълнително измиване с вода.

Това, което не се препоръчва за чистене на вашия мобилен телефон, са популярните почистващи продукти. Например, сода. Тя може просто да съсипе дисплея. Също така е нежелателно да използвате хартиени кърпи. По повърхността им има мъх и частици прах, които могат да оставят драскотини.

Според експерти е най-добре да избягвате да докосвате смартфона си на обществени места. Много вградени функции ще ви помогнат в това отношение. За да избегнете докосването на повърхността на телефона до лицето си, използвайте високоговорителя или Bluetooth слушалките. Можете да използвате гласовия асистент, за да осъществите повикване. И вместо текстови съобщения, изпращайте аудио. Но ако не можете без директен контакт с устройството, дезинфекцирайте го със салфетки или антисептик.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com