Направете това и ще забравите за лошата миризма на обувките през лятото

18036
Направете това и ще забравите за лошата миризма на обувките през лятото
Снимка: iStock/Guliver

За много от нас мисълта да показваме стъпалата си публично е чист кошмар, особено през лятото, когато са били в затворени обувки през целия ден.

Миризливите крака са нещо, което се отвращаваме през летните месеци. Миризмата, разбира се, се дължи на бактерии в обувките или сандалите ви. Те произвеждат киселинно вещество, който причинява неприятна миризма.

Петна от дезодорант? Кажете край на неприятните следи по дрехите

Повечето дезодоранти и антиперспиранти съдържат алуминиеви соли – те са основната причина за образуването на петна подмишниците. ...

За да се преборите с този проблем, специалистите съветват да създадете по-суха среда за стъпалата си, за да премахнете бактериите и да избегнете появата на гъбична инфекция.

Събрали сме 5 изпитани съвета, с които ще успеете да постигнете това:

Докато правите ежедневната си чаша чай, отделете няколко допълнителни торбички за краката си. Чаят е естествен антибиотик и има способността да свива порите, което от своя страна ще накара краката ви да се потят по-малко. Поставете две торбички черен чай в литър вряща вода. След като заври, добавете два литра студена вода и потопете стъпалата си в съда за 30 минути.

Въпреки че бихме искали да можем да се разхождаме на брега на морето ежедневно, докато вълните се плискат в краката ни, не всички от нас имат този лукс. За щастие има алтернативно решение - морска сол и топла вода. Солта е мощен минерал, който изтегля влагата от кожата и се бори с бактерии. Накисвайте краката си за 20 минути във солената смес всеки ден в продължение на две седмици и скоро ще забележите значително подобрение.

Забравете за петната от пот с този безотказен метод

Първата стъпка за премахване на петна от дрехите (риза или тениска, тъмни или светли цветове) е накисването на дрехата в равни части ст...

Краката ви ще ви благодарят след терапия със смес от една част ябълков оцет и две части вода по 15 минути два пъти на ден. Оцетът се бори срещу бактериите и има изсушаващ ефект, което ще помогне с премахването на неприятната миризма.

Независимо дали става въпрос за бебешка пудра или сода за хляб, пудрите са прост и евтин начин за абсорбиране на влагата. За максимална свежест или поръсете праха в обувката си, или разтрийте краката си с него.

Ако мислите, че може да ви трябват нови чорапи, се уверете, че тези, които купувате, са памучни. Памучните чорапи ще позволят на краката ви да дишат. Стойте далеч от изкуствените материи, тъй като те задържат влагата. Специалистите също така съветват никога да не обувате обувки без чорапи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Защо не действа? Как да четем правилно етикетите на домакинските препарати?

9 неща, които трябва да почиствате само веднъж годишно

Как да премахнете следите от дезодорант от дрехите?

Как най-лесно се почистват велурени обувки?

Имитирайте чист дом, само в 7 лесни стъпки

Как се почиства гуменото уплътнение на пералнята?

Практичен интериор: 7 лайфхака за по-лесно почистване

Защо трябва да използвайте само бели кърпи за баня

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com