С това практично подреждане на дрехи ще си спестите много усилия

1983
С това практично подреждане на дрехи ще си спестите много усилия
Снимка: iStock/Guliver

1. Никога не съхранявайте кожени дрехи в херметични опаковки.

Днес вакуумните торбички набират все по-голяма популярност - иновативна технология, базирана на свойствата на безвъздушно пространство. За истинска кожа и козина този метод за съхранение е неприемлив, тъй като без достъп до въздух продуктът ще „задуши“, ще придобие неприятна миризма, предните части, които ще се слепят, влакното ще получи гънки и повреди.

2. Съхранявайте дънки в сгъната форма, а не на закачалка.

Преди съхранението продуктът трябва да се изпере, дори ако на пръв поглед изглеждат чисти. Малките замърсявания, остатъците от пот, незабележими на деним, са в състояние да представят неприятна изненада - засилена миризма, плътно оцветено място. Чистите дънки трябва да бъдат внимателно сгънати по шевовете, изглаждайки гънките. По-добре е да поставите не повече от 3-4 двойки в стека, така че тъканта и обемните декоративни елементи да не се компресират напълно. Панталоните от плътен тежък деним могат да бъдат навити в стегнат пакет.

Практични съвети как да подредим килера

3. Защита на естествените вълнени и козини от насекоми, използвайки специални репеленти.

Основният враг на естествените вълнени фибри и козината е молец. Ларвите на този вредител, а именно, те „режат“ козината, правят дупки в дрехи, след 90 дни от живота си те са в състояние безнадеждно да съсипят нещо. За да предотвратите това да се случи, винаги използвайте плашещи агенти - карамфил, кедрови кубчета. Страхотен репелент е миризмата на лавандула, жасмин, сандалово дърво. Стилни чанти и подложки могат да бъдат поставени в джобове, качулка с козина, на рафт с пуловери от кашмир, да окачите закачалка в калъф или на вратата на шкафа.

4. Костюмите, за да се избегне деформация, трябва да се съхраняват върху закачалка с разширени рамене.

Основната задача е да се предотврати провисването на продукта под собствената си тежест, да загуби ясни нарязани линии. Разширеното крило надеждно ще фиксира продукта в естествено състояние за чорапи.

5. Изберете закачалките, като вземете предвид размера на дрехите.

Съхранението на дрехи с твърде големи рамене е изпълнено с деформация на ръкавите - ще бъде грозно, може да се разпръсне по шева, разтягането се оформя върху тъканта. Малките закачалки ще доведат до появата на гънки, загуба на форма.

6. Изперете, почистете и изсушете дрехите, преди да ги приберете.

Това правило трябва да се превърне в аксиома за вас. Какви са последствията от съхраняването на застояли неща? Останалите частици кожа, мазнини и пот ще започнат да се разлагат с течение на времето, излъчвайки неприятна миризма. По белите предмети може да се появят жълти петна. В рамките на няколко месеца мръсотията ще се впие толкова много в тъканта, че ще бъде много трудно да се отмие, а остатъците от органичен произход ще бъдат почти невъзможни за отстраняване. Неизсушените дрехи са благодатна среда за развитие на мухъл, гъбички и други неприятности.

6 грешки при планирането на домашния гардероб и как да ги избегнем

7. Плетените изделия се съхраняват най-добре сгънати на рафт или на специални закачалки с флокиран ръб.

Основното свойство на трикотажното облекло е неговата склонност към разтягане. Ето защо, за да предотвратите загубата на формата на пуловерите и блузите, те трябва да бъдат внимателно сгънати по шевовете и поставени на рафт. Поставете не повече от 3 неща на купчина според размера - плътни и тежки отдолу, леки и пухкави отгоре. Тънките блузи и суитшърти могат да бъдат подредени в чекмеджето на скрина, навити и поставени на ръба. Роклите и костюмите, които са по-малко склонни към разтягане, се съхраняват най-добре на закачалки с флокирани ръбове.

8. За обемисти предмети - одеяла, възглавници - купете меки куфари.

Този метод на съхранение има няколко предимства. Обемната кутия с платнени стени пропуска добре въздуха, а надежден цип предотвратява проникването на прах и влага. Меката подвързия е удобна не само за спално бельо, но и за домашен текстил, анцузи, плетива, а също и за съхранение на одеяла. Чрез прозрачната вложка е лесно да се определи какво има вътре.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com