Практични съвети как да подредим килера

5063
Практични съвети как да подредим килера
Снимка: iStock

Кой е най-добрият начин да организирате килера си?

Отговорът? Какво работи най-добре за вас... Успешната организация на дрешника обикновено върви по следния начин: Отървете се от бъркотията, изградете или инсталирайте избраните от вас отделения или рафтове и създайте конкретно пространство за всеки тип дрехи и аксесоари. Като всеки организационен проект, целта е да се създаде персонализирана, но повтаряща се система, която можете да поддържате във времето.

Един малък дрешник се нуждае само от няколко подобрения, за да се почувства хиляди пъти по-функционален. За най-добри резултати се съсредоточете върху три основни съвета за организиране на малки пространства: ефективни методи на сгъване, използване на неизползвано преди това пространство и специални секции за определени елементи. Допълнителни идеи за организиране на малък килер са разгледани по-долу.

И как да организирате килера си с нисък бюджет?

Наистина не е нужно да харчите големи пари, за да подредите добре килера си. Всъщност, за надграждане на гардероба с нулеви разходи, започнете само с преработка на методите си за организиране. Това означава да намалите размера на гардероба си, да сменяте сезонните дрехи и да използвате специализирани методи за сгъване и подреждане — всички задачи, които можете лесно да превърнете в дългосрочни навици без заплащане за вас.

Ако сте готови да похарчите малко пари за организиране на гардероба, започнете с пазаруване на достъпни кошчета или кошници и лесни за сглобяване гардероби с прости дизайни. Няколко меки кутии, разделители на стелажи и куки например. Оттам можете да си направите сами всички видове органайзери за дрешници, просто като пренастроите обичайните домакински предмети, описани по-долу.

Как да направим фалшиво почистване, минути преди гостите да дойдат

Сега към нашите идеи за организация на килера.

1. Започнете с добро прочистване

Ключът към всеки проект за организиране на дома е първо да се намали и разчисти. Мислете за това като за предварителна организация за вашето организиране: намалявате елементите, за които трябва да намерите места, освобождавате ново място за по-важни елементи и помагате да се поставите в ново състояние на ума, подобно на Дзен, за да продължите напред.

Ето няколко начина да спечелите място в килера и да намалите бъркотията:

- Ако имате по-добро пространство другаде, преместете неща като прахосмукачки, екипировка за къмпинг и големи куфари в спалня за гости, мазе, килер в коридора или гаража.

- Направете три купчини с етикети „Запазете“, „Дарете“ и „Хвърлете“, за да сортирате съществуващите си предмети в гардероба.

- Дарете дрехи, бижута и други аксесоари, които не сте носили отдавна, и изхвърлете повредени или неизползваеми вещи.

- За артикули „Запазване“, разделете допълнително по сезонност. Освен ако не сте в разгара на есенните празненства, костюмите и зимната екипировка за Хелоуин ще отидат на друго място, например.

2. Използвайте друго пространство в дома си

Лесно е да приемете, че дрешникът в спалнята е единствената ви възможност за съхранение на дрехи и обувки - и да забравите колко удобно може да бъде да използвате офис или стая за гости като дрешник. Разгледайте цялото налично пространство и рафтове в дома си, за да оцените потенциала на гардероба си. Всъщност използвате ли целия си офис за работа или един от ъглите му може да бъде преустроен като гардероб? Дали вашата спалня ще се почувства по-чиста и релаксираща, ако извадите скрина и закачалката за дрехи? Организацията на гардероба може да включва преместване на рядко използвани предмети в склада.

3. Използвайте съхранение, за да разчистите или преместите предмети от къщата

Занимавате се с голям проект за разчистване или организация? Може да се наложи да надстроите своя арсенал за съхранение. Поглезете се с преносим контейнер за съхранение, за да помогнете за сортиране и достъп до елементи. Това е като да имате вълшебен килер точно на алеята си! И най-добрата част? Контейнерите за съхранение могат да бъдат доставени и взети по ваш график, така че не е нужно да бързате, за да вземете решения.

Мецанин, килер, балкон: къде се натрупва отрицателна енергия в апартамента и защо

4. Поставете скрин под вашите висящи предмети

Проста, но ефективна надстройка на всеки килер (особено малък) е да поставите скрин под висящите предмети. Това освобождава място във вашата спалня и прави бърза надстройка на вашия разделител и опции за съхранение. Освен това не изисква инсталация, както другите системи за гардероби; просто го поставете където искате и добавете вашите неща!

Идеите за организиране на малък гардероб трябва да включват закупуване на допълнителна стойка за дрехи.

5. Вземете допълнителна стойка за дрехи

Ако работите със супер малко пространство или изобщо нямате гардероб, помислете за инвестиране в стойка за дрехи. Висока гардеробна система може да бъде поставена спретнато в ъгъла на вашата спалня или студио, докато по-късият дизайн помага да удвоите съществуващото си гардеробно пространство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com