X
 
 

В България е открито 6 Велико народно събрание

1107 15
photo of В България е открито 6 Велико народно събрание
Снимка: БГНЕС

1946 г.

VI Велико Народно събрание е българско Велико народно събрание, което заседава от 7 ноември 1946 г. до 21 октомври 1949 г. Основната му задача е окончателното премахване на Търновската конституция и юридическото утвърждаване на комунистически режим чрез Димитровската конституция.По време на заседанията му е окончателно ликвидирана парламентарната опозиция в страната.

Изборите за 6 Велико народно събрание се провеждат на 27 октомври 1946 г. Те са насрочени със специален Закон за допитване до народа за премахване на монархията и провъзгласяване на Народна република и за свикване на Велико народно събрание, приет на 26 юли от предишното 26 Обикновено народно събрание. Под силен натиск от страна на правителството избирателната активност достига 92,6%, като Българската работническа партия (комунисти) получава 53,14% от гласовете и 277 от 465 места в парламента. Останалите организации от прокомунистическия Отечествен фронт получават 89 места, а опозиционните партии – 99.

Родена е Санда Йовчева

Санда Йовчева е българска писателка, журналистка, преводачка и общественичка. Родена е на 6 ноември 1882 г. в Нова Загора. Завършва ги...

За председател на VI велико народно събрание е избран Васил Коларов, един от лидерите на Коминтерна. В нарушение на Търновската конституция събранието разработва изцяло нов основен закон, като освен това функционира и като Обикновено народно събрание. В хода на заседанията 90 народни представители от опозицията са отстранени и арестувани.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

15 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • insane2 2 insane2 преди 4 месеца Профил на трол?
  СВЕТОВНО НЕИЗВЕСТНАТА група български овчЕри-тролове и тук ли се е изявила?Тя пък кога ли е спирала, все пак е ведомствена група,нали?
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • преди да бъде ''избрано'' 6-тото Велико''народно''събрание 1 преди да бъде ''избрано'' 6-тото Велико''народно''събрание преди 4 месеца Профил на трол?
  преди да се ‘’избере’’ когато русия окупира България на 8.9.1944г. партията на българските селяни БЗНС е една от най-големите партии в България и Европа и заради това руските окупатори и марионетките им в България трябва да работят с тази партия - целта е да я превърнат в удобна опора на Комунистическата партия в сформираното ОФ . В Москва се знае, че лидерите на БЗНС са демократи и мо виж още ›› сковските инструкции за туземния им комунистически слугинаж е да се ‘’уважава Никола Петков, да се спечели за съюзник - той е любимец на земеделските маси, след него вървят милиони селяни’’. С тази цел Сталин не допуска непосредствено след 9.9.1944 г. завръщането на Коларов и Димитров от москва в България. Целта на руската война обявена на България, която е пред подписване на мир с Англия и САЩ, е да се ограничи англо-американското присъствие тук. А Московското примирие между невоювалите руски окупатори и и победените българи дава карт бланш на руснаците да се разпореждат в България. Като непосредствени победители започват грубо да нарушават международните си задължения и да пришпорват съветизацията на държавата, но това злепоставя Сталин пред съюзниците. И Сталин забранява да се говори директно социализъм в България: "Комунистите да не вземат много висок тон. Това ще отблъсне земеделците и другите. Звенарите искат да излязат от правителството и ще вдигнат шум, ще говорят за съветизацията на България’’. Пред съюзниците руснаците се правят, че нямат намерение да съветизират България и БЗНС с лидер ДЕМОКРАТ е удобен параван за руските окупатори пред САЩ и Англия. Истината е, че партията на българските селяни е авторитетна масова партия, с изключително голямо влияние сред селяните, с големи традиции и няма как да се елиминира от политическия живот на България, а Никола Петков се е наложил като неоспорим от никого лидер и е с голямо политическо влияние и вън и в страната . Сталин обявява: "политически несъобразно е да не скъсваме още с него, да се постараем да го неутрализираме" и че ‘’българските другари трябва да търпят известно време и разногласия в управляващата коалиция и критиката в Националния съвет на ОФ’’. Указанията от москва са за по -‘’гъвкава’’ политика към Никола Петков, че от позицията към него зависи да не се развали коалицията между четирите партии в ОФ-то.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Случаят "Петков" не случайно занимава толкова много руските ‘’другари’’. Той има поддръжката и на САЩ и на Англия и на огромното мнозинство на БЗНС. Сталин напомня нееднократно на Г. Димитров, на който предстои завръщане в България през ноември 1945 г., че "ако се изолира Петков, ако започнем борба срещу него, се стеснява базата на ОФ, губят се селските маси, които биха тръгнали п виж още ›› одир Петков и групата му".В протоколите на Политбюро на ЦК на БКП от 3 юли 1945 г. четем: "Ние въпреки предупрежденията на Сталин се намесваме във вътрешните работи на БЗНС и се намесвахме грубо, не проявихме достатъчна гъвкавост, форсирахме работата... Ние забравихме, че сме победена страна, не се съобразявахме при решаването на вътрешните въпроси с международните интереси на СССР. Изхвърлянето на Н. Петков от правителството е в противоречие с общата политика на СССР. България не трябва да създава проблеми на СССР преди международната конференция на тримата в Потсдам... Ние може да убедим нашите съюзници - левите земеделци, че от международни съображения е да се направи още един опит с Никола Петков, но не на всяка цена, а при определени условия."
  : 2 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Насрочените за 26 август 1945 г. парламентарни избори под натиска на опозицията и с намесата на САЩ и Англия се отлагат за 18 ноември с.г. Никола Петков е дал ултиматум, че ако не се отложат изборите, опозиционните министри ще си дадат оставката. Сталин се страхува от допускането в България на правителствена криза, от стесняване базата на ОФ. Още на другия ден след отлагането на изборите ЦК на БКП виж още ›› обсъжда новосъздаденото положение:’’Най-сетне съгласихме се, че англофилските и американофилските тенденции у Петков и Чешмеджиев и, че тия приятели гледат с едното око към СССР, а с другото - към Англия и Америка, не могат да се смятат за достатъчно основание за изхвърлянето им от ОФ при сегашното международно положение, докато СССР държи на съюза с Англия и Америка." Заради отлагнето на изборите и отношението на москва към лидерите на опозицията в България бг комунистическите помияри заминават за москва . Те са уплашени: щом СССР не можа да предотврати отлагането на изборите, значи ‘’великая и могучая’’ е по-слаба от англо-американците. Трайчо Костов, Вълко Червенков , Георги Димитров и Васил Коларов са веднага приети от Сталин и Молотов. Сталин ги учи на руска демагия:’’Никой не е искал промяна в правителството. Отлагането на изборите не е съществено искане и затова ние се съгласихме. Ако англо-американците са недоволни от нещо, нека се обърнат към Контролната комисия. Там ще ги отправят към нашето правителство. Ние не ще се съгласим на никакви съществени отстъпки и без нас нищо не може да се направи. В декларацията на Националния комитет на ОФ за отлагането на изборите е пропуснато също , че ОФ властта е ‘’възстановила и свободата на вероизповеданията’’. И в нея твърде много се ругае Никола Петков - кажете, че отлагате изборите, тъй като се ‘’вслушвате в исканията на опозицията’’, а не, че правите това под външен натиск. Трябва да използувате аргументът, че ‘’без опозиция не е мислимо никакво демократично правителство’’. А , че опозицията може да не е доволна от вашите постъпки, няма какво да ви смущава... По-добре е да се легализира опозицията, да я държите в ръцете си и да я заставите да бъде лоялна към нас, отколкото да мине в нелегалност. Ние сме заинтересовани да имате опозиция. Ако вземете в свои ръце опозицията на Петков , ще я използувате в най-различни случаи. Изгодно е опозиция от 50-60 човека и да се хвалите пред Бевин(Англия), че у вас има опозиция...’’
  : 2 !
 • Анонимен 1.3 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Сталин по индиректен път търси начин за изолация на Никола Петков. Неговата фигура го тревожи и той предлага един вариант, според който опозиционните земеделци начело с Петков да се обединят с тези, които подкрепят партията. С това Сталин иска да противопостави двете фракции, които сами да воюват помежду си. По този начин на преден план се изкарват левите земеделци, земеделците отечественофронтов виж още ›› ци. Това на практика е теорията "разделяй и владей". В друг случай Сталин предлага за България като предимно селска страна да няма комунистическа партия, която да плаши селяните, а да се създаде някаква си "работническо-селска партия", която да погълне и двете партии - на земеделците и комунистите. Като образец Сталин сочи английската "Лейбър парти"- Но забележете, че Сталин, за да не уплаши комунистите им казва: "По същество това ще бъде комунистическа партия, но на пръв план това ще става по-завоалирано, а после вие ще обявите, че се борите за комунизъм."
  : 2 !
 • Чърчил:"Кремъл бяха много ядосани и този яд винаги намираше ехо сред петата колона на болшевиките..." 1.4 Чърчил:"Кремъл бяха много ядосани и този яд винаги намираше ехо сред петата колона на болшевиките..." преди 4 месеца Профил на трол?
  16 до 25 декември 1945 г. в Москва се провежда съвещание на външните министри на Англия, САЩ и СССР. Обсъждат се принципи за процедурата по сключването на мирните договори с победените страни. Американската и английската делегация настояват като условие за сключването на мирен договор с България демократизирането на режима в страната. След продължителни дебати се решава в правителството на Отечест виж още ›› вения фронт да бъдат включени двама представители на опозицията. Сталин знае, че Бърн (САЩ) и Бевин (Англия) ще искат Никола Петков да представлява опозицията. А Сталин се страхува от него, но трябва с някакъв аргумент да се отклони кандидатурата на Петков. На 23 декември Георги Димитров предава нареждането на Сталин:’’... яви се при мен министърът на външните работи на САЩ – ще признаят българското правителство с включването на представители на опозицията - включете един или двама министри от опозиционните кръгове като ги откъснете от опозицията’’ Изричното указание на Сталин е: да се търси човек от опозицията, но да не е известен като Никола Петков и да му се даде някакво незначително министерство. Трябва да се намерят лоялни на руските господари опозиционери. Започват консултации, но такива опозиционери, каквито се търсят, няма - не могат да се изпълнят поставените задачи: московските решения могат да бъдат осуетени, да не се осъществят. А това е голям скандал, който злепоставя лично Сталин. Спешно заминава най-авторитетна делегация в москва: министър-председателят Кимон Георгиев, министърът на вътрешните работи Петко Стайнов, министърът на вътрешните работи Антон Югов и проф. Димитър Михалчев - посланик на България в СССР. На 7 януари са приети от Сталин. На тази среща най-много се спряга името на Никола Петков. Сталин казва:" нямате нужда да се занимвате толкова много с вашата опозиция. Вие трябва да й изтъкнете решението на конференцията и да я поканите да посочи двама лоялни спрямо ОФ свои представители. Ако Петков, Пастухов и Лулчев желаят да посочат свои лица - добре; ако не желаят - още по-добре. Вие сте дали на опозицията да мисли, че имате нужда от нея, когато тя никак не ви трябва... Нашата задача в отношенията с тия "опозиции" е да съдействуваме за тяхното разложение. А вие чрез своите действия с петковци и пастуховци помагате да се засили тяхното самочувствие... Вишински от Букурещ ще дойде в София да разясни лично на българската опозиция, че от нея Московската конференция иска двама лоялни представтители. Ако петковци и лулчевци не щат - остават изолирани и губят всичко - техният отказ означава, че те са против общата линия на тримата победители и против победилия ви СССР..."
  : 2 !
 • Анонимен 1.5 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  На 8 януари в София пристига Вишински .През нощта приел Лулчев. Без резулт. По сталински маниер изпраща човек да му извика в полунощ и Никола Петков , но той връща пратеника на Вишински с думите: " ние политиката я водим денем’’ Ядосан от отказа на двамата представители на опизицията, Вишински грубо им заявява: "Не съм дошъл с вас да разисквам, нито да приемам вашите условия. Аз съм виж още ›› дошъл да ви предам Мосовското решение, съгласно което, ако вие се съгласите, трябва да представите двама представители.". Отказът на Петков да разговаря с Вишински е един от аргументите, които по-късно ще се използуват за осъждането му на смърт с мотивите: ‘’Никола Петков не е съгласен с Московското решение, той не спори с българското правителство, той спори със Сталин, със СССР’’. Ръцете на руските окупатори са развързани да започнат кървавата си разправа срещу опозицията в България по сценария за съветизация на поредната руската колония – формалния повод е: ‘’противопоставяне на тримата големи и срещу изпълнението на решението на Московското съвещание’’. Георги Димитров в дневника си на 6 юни 1946 г. пише: ‘’... мнението на нашите съветски ръководители по нашата тактика към съюзниците и в частност за Дамян Велчев е да не се съобразяваме с мнението и настроението на англичани и американци и тяхната агентура в България и да действаме като югославяните..." И за да действа касапцки ‘’като югославяните’’Димитров се консултира с КГБ и в България пристигат ‘’съветници’’ от НКВД на Берия...
  : 2 !
 • Анонимен 1.6 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Ялтенската конференция (февр.1945 г.) стъпва на московския мирен договор между СССР и България от 13.10.1944г , с който приключва войната, обявена от СССР на България на 5 септември 1944 г.- решенията от Ялта дават на Сталин право на влияние в България, а САЩ и Англия губят приоритетната възможност за намеса в общесвено-политическия живот на България. През пролетта и лятото на 1945 г. обстановка виж още ›› та в България става изключително напрегната. Комунистическата партия предприема масови преследвания и гонения срещу политическите си опоненти и разцепва успешно другите партии. Периодът е известен като разгром на политическата опозиция и като опозиционери са избити хиляди, десетки хиляди са интернирани, хиляди успяват да емигрират.Насилствена македонизация е от този антибългарски период, когато при преброяването на населението през 1946 г. на хората от Пиринския край е наложено насилствено да се самоопределят и впишат като македонци. Резултатът са десетки убити, хиляди разселени, терор над стотици хиляди души за промяна на самоопределянето им като българи. Срещу това са създадени над 100 местни тайни организации и са воювали повече от 10 чети
  : 2 !
 • Анонимен 1.7 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  На 16 август 1947 г. Никола Петков е осъден на смърт. САЩ и Англия правят всичко възможност да не се изпълнява присъдата. Москва отхвърля тези искания като неоснователни. На 17 септември 1947 г. шифрограмата от Москва е:’’нужно е да се даде нагледен силен урок на всички, които се опитват да подриват народната власт в България и да се вмесват в нашите вътрешни работи’’ Убийството на Никола Петков виж още ›› на 23 септември 1847 г. разтревожва международната демократична общественост. У никого няма съмнение, че това е дело на Сталин. И с основание на 25 септември пред събрание на Партията на консерваторите Чърчил заявява: "Трябва добре да се разбере, че съветското правителство е първият виновник за смъртта на Петков. Българските комунисти действуваха по заповед от Москва, убивайки Петков. Това убийство не можеше да стане скрито и ние знаем, че Кремъл е бил винаги готов на най-страшни наказания. Казвам "Кремъл", защото болшевиките по нищо не се различават от нацистите..."
  : 2 !
 • Анонимен 1.8 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  цялостната трансформация на държавата по съветски модел. В първите дни на окупацията започват разстрели и убийства без съд и присъда над обществени и църковни дейци, несъгласни с нахлуването на Съветските войски, успоредно с поставяне на Царство България под контрол на СССР. Полицаи, жандармеристи, кметове, бирници, учители, свещеници или незабавно намират смъртта си, или впоследствие са вкарани п виж още ›› о затвори и лагери. Под дулата на съветското оръжие и под диктовка на Кремъл то започва да взема едно след друго политически решения за управление на държавата със съдбоносно значение. Първо, с декрет, армията ни хитро е изведена навън и 30 000 български офицери и войници загиват само за няколко месеца, докато 200 000 окупационен руски корпус успее безпрепятствено да трансформира България в сателит, обслужващ изцяло икономиката, политиката и интересите на СССР.Разстреляни са 150 епископи и свещеници и е подчинен църковния клир на Българската екзархия – това е най-влиятелната по онова време институция сред Българите.След избиването на политическата, икономическа и културна опозиция на руската окупация се пристъпва към коренна промяна на политическата система в държавата с фалшифицирания Референдум 1946г. (segabg.com/article.php?id=635628 ). Целта е да убедят населението на страната и чуждестранните наблюдатели, че 97% от хората е гласувало срещу Монархията, което обслужва единствено руските окупатори и 2000-те български комунисти по онова време и освободените криминални престъпници от затворите, от които са сформирали ''народна''милиция
  : 2 !
 • ГОРЯНСКАТА СЪПРОТИВА (1944 - 1958г.) Е В ОСНОВАТА СИ Е ОТ ЗЕМЕДЕЛЦИ 1.9 ГОРЯНСКАТА СЪПРОТИВА (1944 - 1958г.) Е В ОСНОВАТА СИ Е ОТ ЗЕМЕДЕЛЦИ преди 4 месеца Профил на трол?
  насилствено масово Колективизацията в селското стопанство е през 1947 г. - създават се Българските колхози по модел на ''братските''на руските крепостни, с туземното име „ТКЗС”. Това е свързано с множество жертви и убийства (desebg.com/2011-01-06-11-54-16/1634-2014-01-05-17-28-00). Възрастни хора разказват, че селяните умирали от мъка, че им конфискуват нивите, ливадите, воде виж още ›› ниците, машините и добитъка. По този начин на мажоритарната част от населението на България – в селата е отнета възможността за свободно и независимо препитание, както и за икономическа състоятелност и самостоятелност. Управлението, което налага москва над окупираната от Съветските войски България е „тоталитаризъм” - властта не оставя нито една сфера от живота на българския народ, където руската , респ. българската комун. партия да не контролира и да не заставя нещата да се развиват само по руските виждания, директиви и нареждания. Никога до 1944г.Българите не са имали подобно тиранично управление - всеобщо, тотално да владее всички сфери на живота: политическа, социална, обществена, културна, научна, образователна, възпитателна, религиозна, икономическа и техническа. По време на Османската империя народът е бил далеч по-свободен и състоятелен, свободен да обикаля света, да учи, да търгува, да изповядва религията си - по времето на т.нар. соц на българина му е отнето практически всичко, дори и вярата
  : 2 !
 • изборите се фалшифицират и досега 1.10 изборите се фалшифицират и досега преди 4 месеца Профил на трол?
  юни 1990г. за пръв път след рухването на комунизма се проведоха първите уж „демократични” избори за Велико Народно Събрание. То прие сегашната конституция на която всички сърбаме попарата.Точно след тях започна горещото политическо лято - 90-та год. Защото изборите бяха „нагло и безсрамно фалшифицирани”. Думите са на двамата автори Никола Вълчанов и Михаил Константинов употребени в една от поред виж още ›› ицата им статии разкриващи фалшификациите на изборите публикувани във вестник „Демокрация”. В първата статия на Михаил Константинов и Никола Вълчанов ("Демокрация" бр. 144 от 19 юни 1991 г.) писаха: "... Защо поставяме въпросите си точно сега, толкова време след грандиозната фалшификация, наречена "Избори-90"? Благодарение на немарливостта на известни служби информация за това се промъкна в обширна статия от Л. Аврамов и В. Цанов (в. "Демокрация" от 10 юни 1990 г.), както и в кратко интервю на В. Цанов пак в "Демокрация" от 10 юни 1991 г. Поредицата им статии са с много факти и аргументи, логически обосновани. Те разкриха отлично механизмът на фалшификациите на изборите. Толкова много се писа по този въпрос, че той е вече напълно изяснен. Изборите просто бяха фалшифицирани с 500 000 гласа фантоми (сега извън България има 2 милиона българи възможност за фантоми) главно на емигриралите по време на „голямата екскурзия” български турци. Ето елементи от технологията на фалшификациите: 1.в ЦИК при изчисляването на изборните резултати са добавени червени гласове фантоми там, където са печелили сините. 2. в компютрите, не са били вкарани данни от протоколи, в които СДС, печели, а вместо тях по два и три пъти са зареждани данни от едни и същи протоколи, в които червените печелят. 3.райони в които СДС печели, са били разпокъсвани при изчисленията, между съседни червени райони. 4.гласове на "извънпарламентарните партии" са прехвърляни към червената сметка. 5.смесвани са при изчисленията резултати от мажоритарната и пропорционалната система, в полза на БСП естествено. 6.в компютрите са вкарвани данни от фалшиви протоколи. Описали са го проф. Константинов и математикът Вълчанов. Някои си мислеха, че фалшификациите са направени хитро и финно, а те са нагли, очевадни и просташки, като всичко правено по руски тертип от комунистите. Но защо бяха допуснати публикациите на Константинов, Вълчанов, Топлийски, Цветков, и другите разобличаващи фалшификациите. Все пак от изборите през юни 1990 г. до лятото на следващата 1991 г. беше пълно мълчание по темата. Всъщност бяха нарочно допуснати уж от СДС – уж че плашат комунистите че може да поискат ревизия на изборните резултати. Статиите бяха като предупреждение, за да се разберат под масата СДС и БСП - разпускане на ВНС и нови избори, СДС пак щеше да спечели. В момента, който това беше договорено, в. "Демокрация" - тогавашният гл. редактор беше Волен Сидеров през октомври 1991 г. беше ‘’свален’’ и заменен с Енчо Мутафов, който трябваше просто да съсипе вестника – а Волен като баш демократ беше готов за нови задачки. Михаил Константинов и Николай Вълчанов след изборите през октомври 1991 г. оглавиха една комисия за проверка на изборните фалшификации през 1990 г. При правителството на Филип Димитров те имаха ‘’простор за действие’’ и ‘’се добраха’’ до ужасяващи резултати - не че ги публикуваха. Тогава се каза за компютърната програма "Фантоми", с която ясно се вижда, че над 100 депутати (от общо 400) от ВНС са избрани с фалшификации. Никой повече не чу за тази програма – тези спецове няколко последователни избори изчисляваха изборните резултати срещу добро заплащане - те приеха изборите и за ВНС и конституцията за редовни. Даже в последната им статия "Нужна ли е истината за изборите от 1990 г." ("Демокрация", бр. 69 от 21.ІІІ.1992 г.) двамата автори замазваха (явно целта е била имиджа на ‘’демократ’’ на волен сдеров и успяха – бая народ му гласува и до днес . Фалшификациите за ВНС са поради брутални нарушения на конституционната и законова уредба при които е „избрано” и приема новата конституция. Разследването „Големият заговор” беше есента на 1992г. в 3 последователни броя от декември 1992 г. до януари 1993 г. на в-к "Царство България" – беше управлението на Беров („Мултигруп, БСП и ДПС”) всъщност нищо не можеше да се направи и темата с механизмите на фалшифициране на изборите потъна(на това се и разчиташе) Но фалшификации имаше и на изборите от октомври 1991 г. Паралелното преброяване на "Подкрепа" показа 6 % преднина на СДС вместо официалните 1.2%. СДС обаче с внедрените си ДСари прие официалните данни, а щяха да имат не 110, а 125 депутати. Фалшифицирани бяха изборите и през 1994 г. когато дойде на власт Жан Виденов и разсипа страната. Фалшифицирани бяха изборите и през 2001г., което направи партньор на царя ДПС-то и се реставрира Мултигруп - МОДЕЛА КОЙ , който пазят като МОЧА Фалшифицирани брутално бяха и местните и президентски избори през 2011 г. - целият механизъм на герберасткото правене на избори е ДпС механизма – работи безоткзно
  : 2 !
 • Анонимен 1.11 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  “победата” на СССР над суверенна България, която запазва дипломатическите си отношения с Москва до последната минута на съветското септемврийско нахлуване, става без нито един изстрел – благодарение на дисциплината на българската армия, подчинила се на нареждането на демократичното правителство на страната ни, което се е надявало да спаси България от разорение. Хиляди български офицери и подофице виж още ›› ри биват постепенно разоръжени и методично избивани след това – в условията на съветска окупация. Това е ПРЕМЪЛЧАВАНИЯ български Катин В предишната световна война българската войска нанася серия от унизителни военни поражения на руските завоеватели на българска територия и ги принуждава да бягат, оставяйки хиляди жертви ( пленените руски войници масово биват освобождавани като жест на благородство, но в боя българският войник не е прощавал никому). Ето за такава вероломна “победа” над България се подписва московския мир 13.10.1944, който ни прави руска колония и за тази за такава вероломна “победа” над България, геноцида над българите и русофицирането благодарят днешните защитници на МОЧА и го бранят като най- големия знак за властта си над българите
  : 2 !
 • Анонимен 1.12 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Намесата на русия в историческия път на България е ЗЛОТВОРНА - свободата ни уж е „подарена” от тези „освободители”, които уж са освобождавали страната ни, а всъщност винаги са ни носили НЕсвобода , междуособици и изостаналост. Носили са ни иго, както се изразява авторът на „Под игото” в стихотворението си „На руските войни” през 1916 г.: могат ли поробители на собствения си народ, пита Вазов виж още ›› , прозрял, точно както Раковски, Ботев, Левски, Захари, Стоянов, митрополит Методий Кусев и мн. други преди него, истинската същност на „освободителите” при тяхната агресия срещу България, да ни носят друго, освен иго? Два пъти Вазов обвинява „братята руси”,че ни носят иго в краткото си стихотворение, забранено по време на съветското робство в България - непрестанна целенасочена антибългарска политика на русия и днес -
  : 2 !
 • как ГЕРБ правят избори 1.13 как ГЕРБ правят избори преди 4 месеца Профил на трол?
  в ГЕРБ получават резултатите от вътрешно проучване за готовността за избори и прогнозни резултати. Резултатите показват, че структурите на ГЕРБ са в трагично състояние, разяждани от страх, интриги, вътрешни борби и корупция. Цветанов реагира светкавично и из страната тръгва частният му ДАНС, т.нар. "групи за бързо реагиране", които са добре познати на актива на ГЕРБ по места. Това не с виж още ›› а партийци, а бивши барети и ченгета, наемници, професионалисти, които вършат черната работа, а по време на избори се занимават с рекет, изнудване, купуването на гласове и натиск върху бизнеса и непослушните. Това означава радикални действия. Обещанията и сладките приказки не вършат работа отдавна. Класическият метод, проверен и ефикасен е заплахата. Борисов обявява: "ако загубим изборите, подавам оставка и отиваме на избори". Това за гербаджиите означава - "ако не се размърдате, излитате от управлението". Това е най големият им страх - да останат извън властта и да загубят хранилката си. Преди избори Борисов се изцепва, че ако няма 120 депутата, няма да прави правителство, след изборите като няма и 90 депутата прави правителство, за да нахрани армията си от гладни милиционери ,комунисти и калинки. Същата схема - спуска се "окръжно" до всички общини да осигурят необходимия брой гласове, по предварително разработен план, със заложени в него точни бройки за всяка община. Пример - Видин - 17000 гласа, Монтана - 22 000 и тн. Схемата е елементарна и копира разработената от ДПС схема , когато Доган навлезе агресивно във властта. Използва се институционалният ресурс на партията, държавните и общински администрации са ангажирани да осигурят нужните гласове за изборите. Във Видин, като изключим областната управа (ДСБ) и служба Земеделие (ДПС по традиция, нищо че шефа фиктивно е от ГЕРБ), то цялата останала администрация е на ГЕРБ. Това са около 1000 човека. В изпълнение на партийното поръчение всеки един от тях е задължен да представи по 25 човека по списък с имена и телефонен номер, които ще гласуват за БКПето на борисов ГЕРБ . Схемата дава 50% ефективност реално, което са безплатни гласове. Тези 25 000 човека, които ще бъдат подадени по списък, ще осигурят реално около 12 000 гласа за ГЕРБ. Останалите 5000 ще дойдат от кметовете по селата и останалите десет малки общини по същата схема. Всички работещи по мерките за временна заетост са също са задължени да гласуват за партията майка на баце. В офисите на ГЕРБ има нарочни хора, които прозвъняват списъците (на 100%) и се проверява тяхната истинност. Мотивът е - осигуряваш хора, оставаш на работа, няма списък - няма работа. Руска демокрация - и това е само една от схемите. Целият арсенал на "демократичните'' партии на ДС-КГБ РУСКА НОМЕНКЛАТУРА, която трябва да печели за да пази статуквото на РУСКИ МОНОПОЛ ТУК за правене и печелене на избори. Българите от 1944г. никой и нищо не избират реално. Всичко е схема работеща за русия. Изборите са огромно престъпление. А, за ролята на прокуратурата, МВР, ДАНС и Гранична полиция,в осигуряване на изборна победа на удобните на русия зависими лица схемата е съща , благодарение на новата руска конституция приета въпреки падането на ссср - антибълг. политика на русия не се влияе от режима там
  : 2 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Последно в Актуално