Сертификатът Top Employer утвърждава Yettel като един от най-добрите работодатели

958
Сертификатът Top Employer утвърждава Yettel като един от най-добрите работодатели
Снимка: Yettel

Сертификатът Top Employer утвърждава Yettel като един от най-добрите работодатели у нас“, това заяви Галина Чулева, главен директор „Управление на хора и култура“ в компанията, по повод получаването на престижния сертификат. Наскоро Yettel стана първият телеком в страната, сертифициран за работодателските си практики и политики от световната организация Top Employers Institute. В България тази година признанието получават само 16 компании от различни сектори и Yettel е една от тях.

Методологията по сертифицирането с Top Employer е изключително комплексна. „Преминахме през 6-месечен независим и задълбочен одит на работодателските ни практики в шест ключови области – управление на хора, работна среда, привличане, развитие, ангажиране, култура и ценности“, обяснява Галина Чулева. За целта екипът ѝ, заедно с други отдели в компанията, отговарят на близо 300 въпроса, като предоставят както количествени, така и качествени данни. Резултатът заслужено отрежда на компанията място сред най-добрите работодатели у нас, но и на световната сцена. „Постигнахме общ резултат от 82,73%. Това е над средното, което сертифицираните телекомуникационни компании в световен план постигат в конкретни области“, разказва директорът „Управление на хора и култура“ в Yettel.

Компанията остава вярна на обещанието, което поема пред своите служители – да им дава свободата да бъдат себе си и да им помага да растат като личности и професионалисти. Това е залегнало и във всички HR политики и програми на телекома.

Едни от най-отличителните са програмите за развитие, сред които лидерска академия, менторска програма и академии за придобиване на нови умения. Специално внимание заслужава и програмата EduGrants. Всеки, който иска да придобие допълнителна квалификация като например, Executive MBA или Mini MBA, може да кандидатства по нея. Годишно телекомът инвестира по 100 000 лв. за образователни грантове за своите служители.

Важен фокус Yettel поставя и върху грижата за физическото и психично здраве на своите служители и баланса между работата и личния живот. Регулярно в офиса на компанията се провеждат групови тренировки, масажи, както и различни спортни активности и предизвикателства. На разположение за лични консултации са още корпоративен психолог и финансов консултант.

Хората в Yettel са топ експерти в своята област, но като личности имат своите хобита и интереси, намират се в различен етап от своя житески път и това предопределя различните им нужди. Нашата цел като техен работодател е да ги подкрепяме пълноценно във всеки един от тези аспекти“, коментира Галина Чулева.

На въпроса как компаниите могат да се справят с трудностите при набирането на кадри, тя подчертава, че все по-малко бизнесът ще може да разчита на традиционните канали за подбор и все по-необходимо ще бъде да се интегрират всички поколения – младите кадри и хората в края на своя професионален път, както и хората с различни възможности, които носят в себе си огромен потенциал. Според нея е нужно да се променят и традиционните очаквания към ролите и кандидатите. „В Yettel активно работим в посока да се фокусираме не толкова върху това, което в миналото беше задължително – като например, опит в индустрията или на конкретната позиция, а върху умения и способности, които в комбинация с онбординг и менторство биха адресирали нуждите ни напълно успешно“, обяснява тя.

Затова и компанията активно развива своите дългогодишни програми за младите и хората с различни възможности. Сред тях са стажантската програма Hub by Yettel, както и емблематичната за компанията програма „Рамо до рамо“, която помага на хората с различни възможности да намерят своята професионална реализация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com