17 бежанци са заловени в землището на Сандански

13736
17 бежанци са заловени в землището на Сандански

17 афганистански граждани със статут на бежанци са заловени в землището на Сандански, съобщи Агенция Фокус.

 В землището на Сандански на 1 февруари тази година около 19.00 часа, екип на група „Престъпления по пътищата” задържа микробус със софийска регистрация. Той е превозвал  17 лица с чуждестранен произход, впоследствие установени като афганистански граждани.

Взрив пред офис на "Евророма" в Сандански

59-годишен мъж е в много тежко състояние след експлозия на взривно устройство в Сандански. Бомбата, с голяма мощност, избухна малко с...

Комисар Георги Костов, директор на Областна дирекция на МВР Благоевград, уточни, че при последвалите незабавни заградителни мероприятия в района на главен път Е-79 е задържан и ескортиращият автомобил с още две лица български граждани, един от които е организатор на канала. По думите на комисар Костов, престъплението е документирано от Регионална дирекция „Гранична полиция Кюстендил” и има наложена мярка задържане под стража на организатора на канала, български гражданин.

Комисарят поясни, че лицата, заловени в микробуса са афганистански граждани с правен статут на бежанци. Комисар Васил Демиревски, директор на РДГП Кюстендил, уточни, че посоката на движение на афганистански граждани е от България към Република Македония. Чужденците са изведени от граничната зона и са настанени в бежански лагери, поясни, комисар Демиревски. По думите му, едно от заловените лица е непълнолетно. В хода на действията, афганистанците не са оказали съпротива.

Уведомена е Районната прокуратура в Сандански. Работата по случая продължава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com