Бивш секретар на АПИ се сдоби с обвинение изнасял документи

1093
Бивш секретар на АПИ се сдоби с обвинение изнасял документи
Снимка: БГНЕС

Бившият главен секретар на Агенция „Пътна инфраструктура“ Стефан Гайтанджиев е обвинен, че е изнесъл документи от търга за изграждането на тунел „Железница“ на автомагистрала „Струма“, предаде БНР.

От Софийска районна прокуратура подчертават, че има още липсващи документи. Гайтанджиев е имал достъп до документите в качеството си на външен експерт в тръжната комисия. Останалите петима участници в комисията за били служители на АПИ. Документите се държали в помещение със специален режим на достъп. „Зала, която се е намирала в сградата на Агенцията.

Липса на част от оферта прекратила процедурата за "Железница"

Установяването на липса на част от офертата на един от кандидатите компрометира процедурата до такава степен, че единствената законосъо...

Достъп до нея са имали единствено членове на комисията и нейния председател. Достъпът се е осъществявал само с магнитни карти, които са се съхранявали при председателя на комисията и е следвало членовете на тази комисия да влизат в залата само по двама“, поясни говорителят на Районна прокуратура – София Невена Зартова. Липсата на документи е открита от един от щатните членове на комисията, който уведомява шефа на АПИ.

Подаден е сигнал до СДВР, откъдето след разпити стигат до Гайтанджиев. „Част от документите са открити, но не точно тези, за които е подаден сигнал, че липсват. Откритите са документи на друго дружество от участниците в процедурата. Другите документи се издирват в момента. За сега доказателства са събрани единствено за виновността на Гайтанджиев. Разследването тепърва започва“, заяви още Зартова.

Гайтанджиев е с обвинение за укриване на документи, а в момента е на свобода с най-леката мярка „подписка“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com