Близнашки демонстрира тежък цинизъм за Горни Лом, смята Петър Кичашки

40920

"Целият български народ очаква аз да се явя на националния стадион", каза с типичната си искряща усмивка министър-председателят Георги Близнашки на брифинг за журналисти. След което си тръгва, а паралелно на това обяснява как има "тежък взрив с много поражения" в Горни Лом. Ето така нашият служебен премиер жонглира между ходенето на мачове и човешката трагедия във Видинско. Поне едно е ясно – Близнашки добре е усвоил от ментора си банкянския Винету ходенето по мачове.

Това казва в свой коментар кандидат депутатът от БСП и изпълнителен директор на Института за модерна политика (ИМП) Петър Кичашки и продължава:

Истинският оглед на завод "Миджур" ще започне на 3 октомври, тогава е обявен и Ден на траур

Същинският оглед на мястото на взрива в завода в село Горни Лом ще започне утре сутринта. Причината е, че 24-те часа, които трябва ...

Първо – "целият български народ" очаква точно пък Близнашки да иде на мач? Целият български народ?! Егото на Близнашки е достатъчно да затвори озоновата дупка. Този човек толкова много си е повярвал, че картината е ужасяващо гротескна. Необходимо е да му се напомни, че той е служебен премиер. Назначен. Посочен. Временно изпълняващ длъжността. Той не е избран, той няма пряка легитимност, той не се ползва с доверието на избирателите. Него поименно го посочи с пръст Росен Плевнелиев. Пък за обитателя на "Дондуков" 2 също трябва да се каже, че той се ползва с критично ниско доверие и не представлява единството на нацията, а електората на ГЕРБ. И още нещо – социологическите изследвания отчитат рекордно високо недоверие в кабинета "Близнашки". Значи той е служебно назначен премиер с ниско доверие, назначен от президент с ниско доверие, но иначе "целият народ" го бил очаквал да иде да гледа мач.

Второ и по-важно – Близнашки изрича това, докато има кристална яснота, че в Горни Лом се е случила трагедия. Той знае, че има тежък взрив, информиран е за сериозността на ситуацията и въпреки това е предпочел да иде да гледа мача, вместо да бъде държавник и да постъпи отговорно. По същото време, просто за сравнение, Михаил Миков обяви, че се отменя закриването на кампанията на "БСП лява България". Тогава още нямаше яснота дали има жертви, но то не е трудно да се досети човек. След като се разбра магнитудът на трагедията други партии също постъпиха национално отговорно и отмениха предизборните си мероприятия.

Тежък, мракобесен, ужасяващ цинизъм. Това демонстрира службашкото правителство в лицето на Близнашки. Управляващите дори стигнаха по-далеч - те трябваше да обявят ден на национален траур, но поне да бяха изчакали да разберем колко са жертвите и да имаме официална информация за загиналите. В момента те са безследно изчезнали. В опитът си да обяви ден на траур бързо, за да прикрие гафът си с ходенето по мачове, Близнашки сътвори още един гаф и обяви траур при положение, че още няма официална информация за броя жертви. Да, трябваше да се обяви бързо траур, но нека, моля, първо има официални данни. След тази кавалкада от демонстративна бездържавност, бих посъветвал службашкото правителство да се скрие в някоя дълбока миша дупка и да ни отърве от ехидната си безпардонност поне в тези тежки за близките и семействата на загиналите дни. Това безобразие заслужава да завалят оставки. Хората умират, а първият мегаломан на държавата ходи по мачове, защото целият народ искал той да присъства. Близнашки – оставка! Единственото хубаво в тази ситуация е, че на службашкото правителство му остават броени седмици.

На семействата на загиналите изразявам най-дълбоката си почит и съболезнования. Бог да ги прости!

МОСВ: Въздухът край Горни Лом не е замърсен

В рамките на три часа експерти от Регионална лаборатория - Монтана извършваха измерване с газанализатор за определяне на многокомпоне...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com