Бой за място на плажа на морето*

15438
Бой за място на плажа на морето*
Снимка: Pixabay

Българин и французин се сбиха на плажа в Поморие, съобщиха от полицията. Констатирано е, че причина за конфликта станало свободно място за плажуване извън платената зона, за ползването на което претендирали и двете страни.

Инцидентът в районното полицейско управление в Поморие е подаден около 15.40 часа на 24 юли. Двамата мъже първо имали словесно пререкание, след което се стигнало и до сбиването. Дошлите на място полицейски служители неутрализирали конфликта и поканили участниците в районното управление, където те дали обяснения.

Българинът е работел като спасител на същия плаж, но в момента на случката не е бил служебно ангажиран. Чужденецът пък вече си е извадил медицинско.

Още: Спасителите все повече искат да има плажна полиция

След събиране на максимални данни, изясняващи детайли по инцидента, образуваната преписка е изпратена по компетентност в бургаска районна прокуратура, съобщават от ОД МВР Бургас.

Ето как ще резервираме чадър и шезлонг на плажа от вкъщи

Далеч по-скандално, отколкото е версията на МВР?

* Във Фейсбук обаче се появи разказ със снимка от гледната точка на французина за случилото се. Разказът е написан в профила на Лияна Панделиева и според него мъжът е женен за българка, казва се Джудикаел Кристофър Танс. Ето най-същественото от разказа:

"Джудикаел посяга към телефона си, за да се обади в полицията и в този момент получава удар в лявото слепоочие, последвано от серия удари в очите, ритници в корема.

Съпругата Людмила истерично крещи "Ти нормален ли си, спри, ще го убиеш!", хората наоколо замръзват.

"Спасителят една дума не каза, просто удряше!“ – разказва Людмила и допълва: "После той спря да удря, отдалечи се няколко крачки, върна се, удари го още два-три пъти в лицето и един ритник. Затичах се към масата на спасителите, където седеше мъж и попитах кой е работодател на този спасител?

"Аз съм негов работодател.“ – каза мъжът, без да направи някакво движение, просто седеше и гледаше. Тогава спасителят избяга".

Людмила разказва: "Полицията дойде за около 10-15 минути. От пункта за спешната помощ искаха да избършат кръвта, но понеже нямаха лед, намерихме от съседния ресторант - очите му бяха вече много оттекли. Докато се суетяхме, хора на плажа ни разказаха, че същият спасител е бил отново агресивен предния със семейство с деца, което си тръгнало, направо са избягали. За мен беше много странен мудният начин, по който полицаите събираха свидетелски показания и защото явно не считаха за нужно да разпитат всички очевидци, две жени сами настояха да дадат писмени показания, защото бяха потресени. Казаха: "Кажете на мъжа си, че не всички българи сме такива!"

Приятелката, с която бяхме заедно на една кърпа, дори не беше разпитана. Полицаите някак пропуснаха да установят кой кой е в тази история и обръщаха гръб на свидетели, които чакаха да потвърдят какво са видели."

Много странно е, че някои медии вече съвестно са публикували нелепата полицейска версия, която гласи, че "българин и француцин се били до кръв за свободно място на плажа." И забележете: свидетелите са гонили полицаите по плажа, защото всъщност не били разпитани и искали да бъдат свидетели.

И що ли така? Предположения?"

ОЩЕ: "Смееше се и ме обиждаше": Говори спасителят, който се сби с французин за чадър в Поморие

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Пиян шофьор предизвика катастрофа с пострадали в Казанлък

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com