Девет денонощия арест за стрелец на паркинг на хипермаркет

3648
Девет денонощия арест за стрелец на паркинг на хипермаркет

Мъж, стрелял всеки ден с газов пистолет във въздуха на паркинг на хипремаркет в Асеновград, бе осъден на девет денонощия в ареста.

Ситуацията със трелбата се повтаряла дни наред на едно и също място, докато накрая не бил подаден сигнал в полицията. Той имал навика всеки ден да ходи там, да пие алкохол и да разговаря с момичетата, които работели на павилиона.

На 3-ти март в Асеновград – от изложби до конни състезания

Асеновград чества 139-тата годишнина от Освобождението на България още от днес /27.02.17 г./ до Тодоровден /04.03.17 г./. Програмата на...

След това, отивал до края на паркинга и стрелял с газов пистолет. После отново се връщал при павилиона. Обектът не разполага с паник бутон, а стрелецът продължавал да си извършва „ритуала“ ежедневно. Момичетата, които работели там, не смеели да подадат сигнал за неговото поведение, тъй като се страхували за себе си.

Въпреки, че мястото е наблюдавано от охранителни камери и случката се е разигравала в светлата част на денонощието, при работещ магазин, посещаван от много хора, никой до този момент не бил сигнализирал в полицията. На 20.02.17 г. ситуацията се разиграла за пореден път.

Мъжът консумирал алкохолна напитка в близост до павилиона за продажба на скара, след това отишъл в края на паркинга на асеновградския хипермаркет и произвел няколко пъти изстрели във въздух с газов пистолет. Този път вече бил подаден сигнал на стационарния телефон в дежурната част на РУ на МВР в Асеновград.

На паркинга на хипермаркета незабавно е изпратен автопатрул. Полицаите установили самоличността на нарушителя и го задържали. Попитали го дали държи в себе си оръжие, но той отрекъл. При обиск във вътреншия джоб на мъжа полицаите открили 9-милиметров газов пистолет „Екол“, който бил с поставен патрон в цевта и с празен пълнител.

Засилват контрола по незаконните сметища в Асеновград

Околовръстният път на Асеновград, преминаващ край новия гробищен парк, продължава да се превръща във все по-голямо сметище. Площта, зае...

Едва тогава нарушителят признал, че е стрелял няколко пъти във въздуха. На мястото на стрелбата, посочено от свидетелите като такова, полицаите открили общо шест броя гилзи. При така установените факти, случаят влезе в съда. Магистратите прецениха, че на паркинга на хипермаркет в Асеновград мъжът е извършил дребно хулиганство, с което са нарушени обществения ред и спокойствие, и го признаха за виновен.

Нарушителят е български гражданин със средно-специално образование. Безработен е, неженен и неосъждан. Призна се за виновен, с молба да му бъде наложена глоба. Като наказание, обаче, Съдът реши нарушителят да бъде задържан в структурното звено на МВР в Асеновград за девет денонощия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com