Диана Русинова: Мантинелата край Младиново е била ударена миналата година и не е подменена

2304
Диана Русинова: Мантинелата край Младиново е била ударена миналата година и не е подменена
Снимка: Actualno.com

ОСП-то или мантинелата, която е трябвало да задържи катастрофиралият снощи автобус, е била ударена още през 2021 г. и така и не е била подменена. Това написа във Facebook Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики. Тя добави, че пътният знак, за който АПИ твърди, че е откраднат, никога не е бил на мястото си. Русинова публикува и снимка, на които се вижда, че мантинелата е с нарушена цялост.

Тежката катастрофа с автобус стана между Свиленград и Тополовград в района на село Младиново малко след 18 часа в неделя. Автобусът е превозвал 40 души, връщащи се от екскурзия в Гърция. Превозното средство е паднало в дере, след като излязло от пътя на завой. При инцидента загина жена, а 15 души пострадаха. Девет от пострадалите са в МБАЛ-Хасково, шестима – четири жени и две деца, в свиленградската болница, и четирима – в харманлийската. Двама от ранените са в по-тежко състояние в лечебното заведение в Хасково, уточни здравният министър Меджидиев. Шофьорът на автобуса е със счупен прешлен в неврохигургия, но без парези и парализи. В неврохирургия е и водачката на групата, както и друг пътник, каза директорът на МБАЛ-Хасково д-р Георги Гелов. Останалите седем са в ортопедия и хирургия, но без тежки увреждания. Още: Ето го катастрофиралия туристически автобус: Загинала е жена, ръководител и екскурзовод на групата

Разследват причините за катастрофата с автобус между Свиленград и Тополовград (ВИДЕО)

Разследват причините за тежка катастрофа с автобус между Свиленград и Тополовград. Инцидентът стана в неделя малко след 18:00 часа. На ...

“Говорим за случай, в който отново стопанинът на пътя не си е свършил работата. Поради това водачът е допуснал грешка. Категорично не можем да отречем, че водачът е допуснал грешка, но трябва да си отговорим на въпроса защо я е допуснал”, коментира по-рано Русинова в ефира на бТВ. “Това е пътят, който започва във Велико Търново и свършва при Свиленград, през него минава Проходът на Републиката. На това конкретно място има изключително хлъзгав асфалт, липса на каквато и да е било маркировка, особено по отношение на крайните линии на пътя, липса на пътни знаци”, каза още тя.

Русинова, обясни, че по проект там трябва да има знак, който да укаже на водачите, че следва опасен завой наляво. „Там има множество следи от предходни удари. Местните също споделят, че има доста ПТП-та в района. След като се излезе от населеното място има един единствен знак, който указва, че ако има сняг и зимни условия, трябва да си сложите вериги. След това има знак за опасен завой надясно със забрана за изпреварване и след това почти 1,5-2 км. до мястото на инцидента няма никакъв друг пътен знак“, заяви тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Младеж получи солена глоба за опасно шофиране в Перник

13-годишно момиче се изгуби в планината - ето кой го спаси

По аферата "Митници": Оставиха в ареста Марин Димитров

Поради липса на престъпление: Прекратиха делото срещу прокурор Сулев

Домашен арест за Габриела Славова, обвинена в убийството на съпруга си

Марин Димитров обжалва решението за ареста си по аферата "Митници"

Слави Трифонов губи дело срещу бившия си съпартиец Радостин Василев

Заключил жена си и детето си: Полицията в Благоевград задържа мъжа

Събраха се в центъра и се биха: Петима са в ареста в Самоковско

Задържаха мъж в София за фалшива бомбена заплаха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com