Един от арестуваните за инцидента при румънското посолство е криминално проявен, другият вероятно ще бъде глобен

5950
Един от арестуваните за инцидента при румънското посолство е криминално проявен, другият вероятно ще бъде глобен
Снимка: iStock/Guliver

Готвач и IT специалист се оказаха двамата мъже, които строшиха в понеделник вечерта пред румънското посолство колата на д-р Елена Мицева. Тя опита да пробие блокадата на пътя, а двамата изтръгнаха регистрационния номер на автомобила ѝ, скачаха по капака му и строшиха предния му прозорец, докато двете деца на стоматоложката бяха на задната седалка, пише в. "24 часа".

Според обвинението, повече поражения върху автомобила е нанесъл 26-годишният Георги Георгиев, който работи като готвач. Той отправил и обиди към Мицева и строшил предното стъкло на колата ѝ, каза прокуратурата.

Бивш шеф в СДВР посочи нарушения на водача от инцидента до румънското посолство

"Водачът, в условията на член 20 от Закона за движение по пътищата, е длъжен да съобрази пътните условия, метеорологичните условия и вс...

По време на инцидента на място нямаше полиция. От МВР обясниха, че не пазели, защото протестиращите не спазвали закона и не уведомявали за маршрута си.

Според Полина Велчева, адвокатка на Георгиев, той не е знаел, че в колата има деца. Видял само как колата минава през колело на един от демонстрантите. Пред румънското посолство по негови думи протестиращите са блокирали и другия булевард - "Гео Милев". Оттам е спрян достъпът на автомобилите, но един е успял да мине през блокадата. На втората блокада хората са помолили шофьора да обърне, както са направили другите, разказа адвокатката. "Шофьорът се засилва срещу хора, които са били пред колата. Пред него момиче е паднало пред гумите на колата. Било е голяма суматоха, имало е и деца", обясни тя действията на клиента си, който е задържан за 72 часа и прокуратурата ще му иска постоянен арест. Мъжът има криминална регистрация, че е шофирал надрусан.

IT специалистът Стоян Атипов е другият обвинен. Той изкъртил задния регистрационен номер на колата на Мицева. 32-годишният мъж е на свобода срещу гаранция от 500 лв. Атипов е заместник-директор на Международния институт за бизнес анализи за Европа. Занимава се с бизнес анализи от 11 години, завършил е математическата гимназия в София. Бакалавър е по приложна математика от Софийския университет, има и магистратура по предприемачество и мениджмънт от този университет. 7 години е бил лектор в СУ по моделиране и реинженеринг на бизнес процеси.

Той е обвинен в хулиганство, което се наказва с до 2 години затвор. Тъй като е с чисто досие, прокуратурата е длъжна да освободи Атипов от наказателна отговорност и ако бъде признат за виновен, ще получи административна глоба от 1000 до 5000 лв.

Двама протестиращи са с обвинение за инцидента край румънското посолство

Двама от тримата задържани са обвинени за инцидента край румънското посолство в София. Те са неосъждани до момента, съобщават от Софийс...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com